adscode
adscode

TEOG’la Karışık Özel Yerleştirme

Bakanlık, Üsküdar Amerikan Koleji’ni isteyen ancak üç dersten puanı yetmeyen öğrenciyi TEOG puanıyla istediği okula yerleştirdi.

TEOG’la Karışık Özel Yerleştirme
Sınavlar
Eğitimciler, tepeden inme bu yerleştirmenin o puan aralığındaki diğer öğrencilere haksızlık olduğunu söyledi. Okul Aile Birliği, Bakanlığa şikâyette bulundu.

Nuran ÇAKMAKÇI-Hürriyet

Milli Eğitim Bakanlığı önceki hafta çok tartışılacak bir karara imza attı. Bir öğrenci kolej puanlamasına göre başka bir okula giriyorken, TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) puanı göz önüne alınarak Üsküdar Amerikan Lisesi’ne yerleştirildi. Normal prosedürde TEOG yerine kolej puanına göre öğrenci alan lisenin karara itiraz ettiği, Okul Aile Birliği’nin ise Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) dava açacağı öğrenildi.

ÜSKÜDAR’A GİDEN YOL 

Öğrencinin Saint Joseph Lisesi’nden Üsküdar Amerikan’a yerleştirilme süreci şöyle gelişti: Bu yıl 1 milyon 270 bini aşkın 8’inci sınıf öğrencisi gibi öğrenci de TEOG’a girdi. Hedefi iyi bir kolejde okumaktı. Özel okullar bu yıl öğrencileri 3 dersten (Türkçe, matematik, fen ve teknoloji) ve 8’inci sınıf başarı notlarından oluşan bir puanla almaya karar verdi. Öğrencinin TEOG puanı 500 üzerinden 477, özel okular puanı ise 800 üzerinden 782 hesaplandı. Yabancı bir okula yerleşmek istiyordu. 

KOLEJDE 7 PUAN DÜŞÜK

Bunun için de üç ders notuna göre Saint Joseph Lisesi’ne kayıt yaptırdı. Ama hedefi Üsküdar Amerikan Lisesi’ydi. Üsküdar Amerikan Lisesi bu yıl özel okullar puanına göre en düşük 789 puanlı öğrenciyi kaydetti. Öğrenci bu okula giremedi. Ancak, velisi Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak özel okullara TEOG puanıyla girebileceğini belirterek, okula müfettiş gönderilmesini talep etti. 

Haberin Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)