adscode
adscode

TEOG'ta 2 Soru İptal! Peki Şimdi Ne Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nı ayakta alkışlıyoruz! Niye mi? İstikrar abidesi olduğu için. Baksanıza her sınavda yanlış soru soruyor!

TEOG'ta 2 Soru İptal! Peki Şimdi Ne Olacak?
Günün Yazısı
A kitapçığından iki soru yanlış. Biri Tarih, diğeri Türkçe; ama tartışılan SORULAR değil, hiç kimsenin tahmin etmediği hatta tartışmadığı SORULAR! Peki gerekçeli karar niye açıklanmadı? Onu da sormak gerekir ama çok daha önemlisi karne puanları ne olacak? Giriş puanları için tamam yeni hesaplama yapılacak; ama karnelere verilen puanlar ne olacak?


İşte MEB'in açıklaması:

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması, “2016 Ortaöğretim  Kurumlarına  Geçiş Uygulaması Tercih  ve Yerleştirme e-Kılavuzu”nda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülmektedir. Yerleştirmeye Esas Puanları, yasal mevzuat ve buna dayalı yargı kararları dikkate alınarak hesaplanacaktır.

Bu çerçevede 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi A Kitapçığı 8. Soru ile TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi A Kitapçığı 4. Soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

YEP sonuçları 29 Haziran 2016 tarihinde  http://www.e-okul.meb.gov.tr  internet adresinden yayımlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    4 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (4)