adscode
adscode

Terapi Yöntemleri Ve Eğitim Çeşitleri

Hayat içinde insanların yaşadığı olaylar ve çektiği sıkıntılar bazı duyguların ifadesini ve anlaşılırlığını azaltmaktadır.

Terapi Yöntemleri Ve Eğitim Çeşitleri
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 26-Nov-19 14:50

Hayat içinde insanların yaşadığı olaylar ve çektiği sıkıntılar bazı duyguların ifadesini ve anlaşılırlığını azaltmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ve bu doğrultuda da hayatın zorlaşmasının yanında insanların güven duygularını kaybetmeleri yaşamları içinde yollarına devam etme çabalarını kırmalarının yanında hayata bakış açılarını da değiştirebilir.
 
İnsanların yaşamları içindeki bu sorunlar doğrultusunda seçmeleri gereken terapi ya da eğitimlerde yine uzmanlar tarafından belirlenmelidir. Çünkü her insanın sorunu farklılık gösterdiği gibi kendilerini ifade etme yetenekleri de birbirinden farklıdır. Bu durum sadece yetişkinler için değil çok sayıda çocuk içinde hayat içinde sıkıntılar yaşamaya neden olur. Artık bunun için uzman kadrosu ile hizmet vermekte olan bilginetakademi.com.tr bulunuyor.
 
Çocukların kendilerini ifade etme yöntemleri yetişkinlerden farklı olmakla beraber genellikle oyun ya da resim yaparak duygu ve düşüncelerini yetişkinlere aktarırlar. Çünkü çocuklar kelimelerle ifade etme konusunda yetişkinlere göre daha az birikime sahiptir. Hal böyle olunca da ihtiyaç teşkil eden durumlarda bir uzmandan yardım alınması gerekmektedir. Sorunlara göre farklılık gösteren yöntemler yine uzmanlar tarafından seçildiği takdirde daha kesin çözümler bulmak mümkün olacaktır. Bu eğitim yöntemleri arasında bulunan işaret dili eğitimi, yaşam koçluğu eğitimi ve oyun terapisi eğitimi gibi farklı eğitim yöntemleri bulunmakta olup Bilginet Akademi ile bu eğitimlerin etkin bir şekilde alınması mümkün olabiliyor.
 
 Oyun Terapi Eğitimi
 
Oyun terapisi olarak ta bilinmekte olan bu terapi yöntemi ile çocukların en iyi yaptıkları ve yapmaktan en çok zevk aldıkları iş olan oyun oynama ile onların duygu ve düşüncelerinin anlaşılması hedeflenmektedir. Bilginet Akademi uzmanları tarafından uygulanan bu yöntemde çocuk ile beraber oyun oynanmakta ve oyun sırasında kullandığı teknikler incelenmektedir. Ayrıca oyun kurma konusundaki başarısı ve aktifliği gözden geçirilir. Bunun şöyle bir önemi bulunur.
 
Oyun kurma konusunda yeterli olan çocukların yönetim ve hayattaki duruşları konusunda bir öngörü geliştirilebilmektedir. Oyun terapisi eğitimi ile çocukların sorumluluklarını üstlenmelerinin sağlanmasının yanında çevrelerindeki insanlara karşı saygılı olmaları ve onların isteklerinin de uygulanması gerektiğinin eğitimi verilir. Ayrıca bu yolla paylaşımcı bir yapıya sahip olması amaçlanmaktadır. Bilginet Akademi uzmanlarının bu eğitimde hedefledikleri çocukların bencillikten uzaklaşarak diğer insanların da isteklerinin farkına varmalarını sağlamaktır.
 
Oyun terapisi sırasında çocukla ortak bir oyun oynanır ve bu sırada kişinin kendi isteklerini çocuğa yansıtması sağlanır. Bunun güçlü ve çocuğun anlayacağı bir yöntemle yapılması durumunda ise çocuk gerek arkadaşları ve gerekse kardeşleri ile yaşadığı uyum probleminin neden kaynaklandığını öğrenir. Sonrasında bu hususların tekrar etmemesinin sağlanması için son derece etkili bir terapi yöntemidir.
 
 İşaret Dili Eğitimi
 
İşaret dili konuşma ve duyma engeli bulunan insanların yanında bu engele sahip insanların akrabaları ve dostları tarafından da bilinmesi gereken bir dildir. Bu sayede engelli vatandaşların toplum içinde rahatça hareket etmeleri ve kendilerini ifade etmeleri sağlanmaktadır. İşaret dilini sadece engelliler ve yakınlarının bilmesi aslında yeterli değildir. Engelli vatandaşların hayatlarını daha kolay idame edebilmeleri için herkesin bu dili bilmesi oldukça iyidir. Fakat bunun sağlanması mümkün değil ise en azından her kurum ve kuruluşta bir kişinin işaret dili biliyor olması engelli kişilerin hayatını kolaylaştırır.
 
 Yaşam Koçluğu Eğitimi
 
Yaşam koçluğu eğitimi son yıllarda oldukça fazla kişi tarafından uygulanan bir yöntem. Yaşam koçluğu ile insanların hızlı ve yoğun hayatlarında içinden çıkamadıkları ya da çözüm bulamadıkları konularda bir Bilginet akademi uzmanlarından yardım almaları anlamına geliyor. Ayrıca bu eğitimler ile kişinin hatalı yaptığı çok sayıda davranışın farkına varması da sağlanıyor.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)