adscode
adscode

Tercihiniz geleceğiniz olacak

Doğru tercih için danışman desteği

Tercihiniz geleceğiniz olacak
Sınavlar
Yüz binlerce gencin yaşamına yön verecek üniversite tercihlerine sayılı günler kala Yaşar Üniversitesi’nde “Tercih Danışmanlığı Günleri” başladı.

Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü’nde 17 Temmuz tarihine kadar rehber öğretmenler ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek tercih danışmanlığı hizmetinin yanı sıra adaylar, üniversitenin resmi web sayfasında yer alan ‘canlı destek’ hizmetinden de faydalanabilecek. 

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre geleceklerine en doğru şekilde yön vermek isteyen gençler için hazırlanan Yaşar Üniversitesi Tercih Danışmanlığı Günleri kapsamında üniversite adaylarına, puanlar, bölümler ve tercihler hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. Ayrıca 9 Temmuz Çarşamba günü Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ile de bir araya gelebilecek olan adaylar aynı tarihte ‘Avrupa Birliği Destekli Programlar ve Yurtdışı Olanakları’ ile ‘Uluslararası Değişim Programları ve İşbirlikleri’ konusunda da bilgi sahibi olabilecekler.

GELECEĞİN MESLEKLERİ    
Gençlerin tercihte bulunurken gelecekte yıldızı parlayacak meslekleri de göz önüne alması gerektiğini belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, “Mühendislik alanları her zaman popüler meslekler arasında yerini alır. Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliğinin yanı sıra Yaşar Üniversitesi’nde yer alan ve alternatif enerji kaynaklarına ilişkin mühendis yetiştiren Enerji Sistemleri Mühendisliği, yeni bir iş alanı yarattığı için son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Bunların yanı sıra Endüstriyel Tasarım, Film Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı ve Animasyon da son yılların multimedya tasarımı olarak dikkat çeken bölümlerden” dedi.

 TERCİH YAPARKEN BUNLARA DİKKAT
- En çok istenilen bölümden en az istenilen bölüme doğru bir tercih sıralaması yapılmalı
- Tercih formunda istenilmeyen bir bölüm, ‘kazanabilirim ve puanım yetiyor’ düşüncesiyle asla yazılmamalı. Öğrenci üniversiteye kayıt yaptırmasa dahi, bir sonraki yıl ortaöğretim başarı puanının bu nedenle düştüğü bilinmeli
- Tercih edilecek üniversite hakkında detaylı bilgi alınmalı, web sayfası iyice araştırılmalı, mümkünse kampüse bizzat gelinmeli. Kampüsün fiziksel şartları nasıl, akademisyen kadrosu kimlerden oluşmakta ve yan dal, çift ana dal yapma imkanı var mıdır gibi soruların cevapları net bir şekilde öğrenilmeli

Aday Öğrenciler için Program Şöyle:
-17 Temmuz tarihine kadar her gün saat 18:00’a kadar lisans bölümleri ve önlisans programları tanıtımları
-9 Temmuz Çarşamba, 13:00-14:00 ‘Rektör ile Buluşma’
-9 Temmuz Çarşamba, 14:30-15:30 ‘Avrupa Birliği Destekli Programlar ve Yurtdışı Olanakları’
-9 Temmuz Çarşamba, 15:45-16:45 ‘Uluslararası Değişim Programları ve İşbirlikleri’



Tercih Danışmanlığı Günleri kapsamında üniversite adaylarına, puanlar, bölümler ve tercihler hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)