adscode
adscode

TEV Yurtdışı Burs Başvuruları Başladı

Türk Eğitim Vakfı'nın Yurt Dışı Yüksek Lisans (Master’s Degree) Bursu başvuruları 2015 Mart ayı sonuna kadar devam edecek.

TEV Yurtdışı Burs Başvuruları Başladı
Burslar
Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2015-2016 Yurtdışı Yüksek Lisans (Master’s Degree) burs başvuruları başladı.

Adayların ABD, Fransa, İtalya, Almanya, Japonya gibi ülkelerde eğitim almak için gereken belgeleri TEV’e iletmesi gerekiyor.

TÜM ÜLKELER İÇİN ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:
a) T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak. (1984 doğumlular başvurabilirler.) b) Türkiye sınırları içinde eğitim veren Fakülte veya Yüksekokulların son sınıflarında yukarıda belirtilen dallarda öğrenim görmek veya mezun olmak. (İşletme Yönetimi için mezun ve en az 2 yıl iş tecrübesi olanlar) c) Yükseköğrenim süresince alınan genel not ortalaması 4’lük sistemde değerlendiriliyorsa en az 3, 100’lük sistemde değerlendiriliyorsa en az 75 olması, (Sadece Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görenler veya mezun olanlar başvuru yapabilir) d) Master programının gerektirdiği yabancı dili öğrenimini sürdürebilecek düzeyde bilmek. e) Bu öğrenimi ailenin gelir ve imkanları ile yapamayacak durumda olmak.
BAŞVURU: Adaylar bir madde için müracaat edebilirler. Yukarıdaki ön koşulları taşıyanlar, başvuru formlarını ve tamamlayıcı bilgileri ilanımızın ilgili maddelerin ekindeki dosyalardan alabilirler. Belgeleri TEV’den temin etmek isteyenler, ilgili tarihe kadar alabilirler.

DOSYA TESLİM: Adayların, yukarıdaki maddeler için ayrı konuları içeren tamamlayıcı bilgiler metninde belirtilen belgeleri ve başvuru formlarını eksiksiz hazırlayarak dosyalarını en geç ilgili maddede belirtilen tarihe kadar TEV’e ulaştırmaları gereklidir. İstenilen niteliklere uygun olmayanlar ile belgeler eksik olanların müracaatları kabul edilmez.

ÖNEMLİ NOT: Üniversite ya da yüksek lisans öğrenimini kendi veya herhangi bir kuruluş hesabına yurt dışında yapanlarla, yurt dışında yüksek lisans öğrenimlerine başlayanların müracaatları kabul edilmez.

2015 Mart ayı sonuna kadar devam edecek başvurularla ilgili detaylı bilgiye www. tev.org.tr internet adresinden ulaşılabilinir..

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)