adscode
adscode

TEV’den Geleceğin Lideri 53 Gence Üstün Başarı Bursu

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 2016-2017 eğitim yılında Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazanan bursiyerlerini kamuoyuna tanıttı. Buna göre 53 genç bu seçkin bursu kazanarak geleceğin liderleri arasına katıldı.…

TEV’den Geleceğin Lideri 53 Gence Üstün Başarı Bursu
Burslar
Yarım asırdır Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), geleceğin liderleri olarak görülen üstün başarılı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirdiği Üstün Başarı Burs Fonu’ndan 2016-2017 eğitim yılında faydalanacak isimleri kamuoyuna tanıttı. 23 il ve 13 üniversiteden toplam 53 genç, 3.029 aday arasından seçilerek TEV Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazandı. Böylelikle bu burstan yararlanan genç sayısı 176’ya yükseldi.

Türkiye’de verilen en yüksek miktarlı eğitim bursu

Türkiye’de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğine sahip olan TEV Üstün Başarı Bursu ile öğrencilere ayda ortalama 1.120 TL’lik eğitim desteği sağlanıyor. 2007 yılında hayata geçirilen TEV Üstün Başarı Bursu’ndan bugüne kadar toplam 530 genç faydalandı.

15 Şubat Çarşamba günü Divan Elmadağ İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Onlar bizim geleceğe olan umutlarımızı temsil ediyor. Her birinin gelecekte başarılarıyla adlarından söz ettirecek liderler olacağına inanıyoruz. Üstün Başarı Bursu’nu kazanan gençlerimizin, öğrenimlerinin ardından ülkemizin seçkin kuruluşlarında önemli görevler üstlenecekler ve gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir” dedi.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü M. Yıldız Günay ise Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanan gençlerle bireysel başarıları vasıtasıyla tanıştıklarını ve sonrasında hayallerini öğrendiklerini belirterek “Genç yaşınıza rağmen hayal kurmakla yetinmeyip, bunları nasıl yaşam amacı haline getirdiğinize tanık olduk. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için karşınıza çıkan güçlüklere rağmen nasıl mücadele ettiğinizi, kendinizi geliştirip, öncü özellikleriniz ile nasıl ayrıştığınızı gıpta ile gözlemledik. Kiminiz uluslararası robot yarışmalarında, kiminiz matematik, bilim, felsefe olimpiyatları, resim yarışmalarında madalyalar kazandı, kiminiz fizik projesi, mobil oyun, sosyal ağlar, internet siteleri geliştirdi, kiminiz yurtdışında gençlik orkestralarına, özel kamplara katılmaya hak kazandı. Hepiniz bu takdire şayan çabalarınızı TEV Üstün Başarı bursu ile taçlandırdınız” şeklinde konuştu.

TEV Üstün Başarı Bursu başvuru koşulları

TEV Üstün Başarı Bursu’na, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda ilgili puan türlerine göre ilk 5 bine girerek Hukuk, İdari Bilimler, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Temel Bilimler alanlarında öğrenim görmeye hak kazanan gençler başvuru yapabiliyor. Ayrıca aynı koşulları sağlayan ve hazırlık sınıfından 1. sınıfa ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de bursa başvurabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için hazırlık sınıfını başarıyla geçmesi, 1. sınıfı da en az 3,50 not ortalaması ile tamamlamış olması gerekiyor.

Sanat alanında ise Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ile Plastik Sanatlar alanlarından 2. sınıfa geçmiş öğrenciler burs için başvuru yapabiliyor. Sanat bursiyerleri Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar öğretim üyeleri ile konunun uzmanı ressamlar huzurunda gerçekleşen değerlendirme sonucunda seçiliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)