adscode
adscode

TEVİTÖL Üstün Yetenekler Konseri Müzikseverlere Keyifli Anlar Yaşatacak

Geleceğin liderlerini yetiştiren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü öğrencileri yeteneklerini “Üstün Yetenekler” Konseri ile sergileyecek.

TEVİTÖL Üstün Yetenekler Konseri Müzikseverlere Keyifli Anlar Yaşatacak
Etkinlikler
Güher & Süher Pekinel Önderliğinde TEVİTÖL Üstün Yetenekler Konseri Müzikseverlere Keyifli Anlar Yaşatacak

Güher & Süher Pekinel liderliğinde konsere hazırlanan TEVİTÖL Müzik Bölümü öğrencileri klasik müzik tutkunlarını 3 Mayıs Cumartesi günü Özyeğin Üniversitesi Reşat Aytaç Oditoryumu’nda ağırlayacak. Müzikseverler saat 19:00’da başlayacak olan konseri ücretsiz olarak izleyebilecek.



TEVİTÖL Müzik Bölümü Hakkında
G&S Pekinel Müzik Bölümü, 2006 yılında, TEVİTÖL öğrencilerinin ve yönetimin yoğun istekleri doğrultusunda kurulmuştur. Müzik Bölümündeki öğrenciler, Müzik Bölümü Yöneticisi Soley Akalın idaresinde, çoğunlukla konservatuar öğretim görevlisi ve orkestra sanatçısı olan hocaları Metin Ülkü (Piyano), Yağmur Dai (Piyano), Bahar Biricik (Keman), Ayşegül Kirmanoğlu (Klarinet), ​Jülide Alpergin (Çello), Azad Alizade (Obua), Başak Ersöz (Flüt), Mert Kutluğ (Fagot) ve Sinem Sarp Tatlıdede’nin (Müzik Tarihi ve Solfej) desteği ile, sadece konser verecek düzeyde enstrüman hakimiyetine ulaşmayıp, aynı zamanda, müziğin yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi ile, daha dengeli, istikrarlı ve yaratıcı kişilikler olarak yetişmektedirler. Tüm öğrencilerin eğitim sistemi dolayısıyla içinde bulundukları sınav yarışında, müzik yaparak ruhsal anlamda rahatlamaları, yaratıcılıklarını yaşamaları, iç disiplinlerini geliştirmeleri, müzik ile genel kültürlerinin zenginleşmesi ve kendilerine evrensel kültürel kapıların açılması hedeflenmektedir.
TEVİTÖL bir müzik okulu olmamasına rağmen, öğrencilerin içinde bulundukları ortam konservatuar başlangıç seviyesi ile kıyaslanabilir. TEVİTÖL Müzik Bölümü çerçevesinde düzenlenen konserler ile, öğrencilerin ulaştıkları seviye ve gösterdikleri gelişim tüm dinleyiciler ile paylaşılmaktadır.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)