adscode
adscode

TEVİTÖL’e Başvurular İçin Son Hafta

1993 yılından bu yana Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin, 2014-2015 eğitim - öğretim yılı giriş sınavının ilk aşaması 4…

TEVİTÖL’e Başvurular İçin Son Hafta
Lise

Türkiye’de özel yetenekli çocukların öğrenim görebildiği tek okul olan TEVİTÖL’ün 2014-2015 eğitim öğretim yılı giriş sınavının ilk aşaması 4 Mayıs 2014 Pazar günü yapılacak. 19 farklı merkezde gerçekleştirilecek sınava katılmak isteyen öğrenciler, 21 Nisan tarihine kadar http://basvuru.tevitol.org adresinden sınava başvuru yapabilecek. Sınava, ilköğretim okullarının 8. sınıflarında öğrenim gören ve 6. ve 7. sınıf Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin her birinin yıl sonu notu en az 80 olan öğrenciler başvurabilecek. 

60 öğrenci TEVİTÖL’e kabul edilecek

3 aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan sınavda TEVİTÖL’e kayıt yaptırmaya hak kazanacak öğrenciler bilgi ve yetkinlik, bireysel değerlendirme ve son olarak da 24-29 Haziran 2014 tarihlerinde TEVİTÖL’de gerçekleştirilecek olan gözlem kampının ardından belirlenecek. Gözlem kampına bireysel değerlendirme sınavı sıralamasında en önde gelen 120 öğrenci davet edilecek. Kampta öğrenciler farklı disiplin ve yetenek alanlarında proje ve testlerle göre değerlendirilecekler. Gözlem kampı sonunda yapılacak değerlendirmelerle, ailenin ekonomik durumuna bağlı olarak tam ya da kısmi burslu 60 öğrenci öğrenime kabul edilecek.

Özel yetenekli öğrencilerin, kendilerine ve çevrelerine katkıda bulunabilmeleri için standart MEB müfredatı dışında farklılaştırılmış eğitim sunan TEVİTÖL, ülkemizin sesini dünyaya duyuracak geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor. TEVİTÖL’de 2013–2014 öğretim yılında 250 öğrenci eğitim görmektedir.

Sınav Merkezleri

Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, İstanbul(Anadolu), İstanbul(Avrupa), Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon, Van, TEVİTÖL

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)