adscode
adscode

Tiyatro festivaline "Bollywood" ile "merhaba"

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen "Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali", bu yıl 7. kez tiyatroseverler için perde açacak.

Tiyatro festivaline "Bollywood" ile "merhaba"
Kültür Sanat
Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen "Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali", bu yıl 7. kez tiyatroseverler için perde açacak. Türkiye'den ve yurt dışından toplam 10 tiyatro topluluğunun 11 farklı oyun sergileyeceği festivalin açılışı, Hindistan'dan Taj Express grubunun sergileyeceği "Bollywood Müzikali" ile yapılacak.

Devlet Tiyatroları, Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali ile Türkiye’nin tarihi ve sanatsal özelliklerini uluslararası bir platformda paylaşmayı hedeflerken, geride bıraktığı 6 yılda 31 ülkeye ev sahipliği yaparak 60 farklı oyun ve 129 temsil ile 74 bin seyirciye ulaştı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 17-27 Mayıs arasında Antalya'da düzenlenecek festivalin açılışını Hindistan'dan Taj Express grubu, "Bollywood Müzikali" ile yapacak.

Festivalin geçen yıl da açılışını yapan grup, yoğun istek üzerine tekrar Antalya’ya geliyor.

Adını 1964'ten bu yana Hindistan'da yolcu taşıyan ünlü Taj Express treninden alan topluluk, "Bollywood Müzikali" ile Bollywood'un komedi, gerilim, aşk, aksiyon gibi renkli öğelerini Türkiye'ye taşıyacak.

Bollywood sinemasının kendine has öyküleri ve danslarından esinlenen müzikal, Antalyalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Bu yıl da birbirinden eşsiz oyunların yer aldığı festivalde, Türkiye’den ve yurt dışından toplam 10 tiyatro topluluğu 11 farklı oyun sergileyecek.

Ankara, İstanbul, Adana, Van ve Antalya Devlet Tiyatrolarını bir araya getirecek etkinlik için Hindistan, Ukrayna, İspanya, Fransa ve Almanya’dan seçkin tiyatro grupları da Antalya’ya gelecek.

Festival kapsamında İspanya’dan Yllana, "Simsarlar" adlı oyunla iş dünyasının, güç, şatafat, lüks, narsizm ve statü gibi unsurlarını mizahi bir yaklaşımla seyirciyi de oyuna dahil ederek sahneleyecek. Oyun, 18-19 Mayıs'ta saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon’da izlenebilecek.

Almanya’dan Familie Flöz, Michael Vogel'in yazıp yönettiği Sözsüz Maske Tiyatrosu, "Hotel Paradiso"yu izleyicilerle buluşturacak. Tek bir suratla birden fazla duyguyu ifade eden maske tasarımları izleyenleri hem güldürecek hem de gözyaşlarına boğacak. Oyun, 20-21 Mayıs saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon’da beğeniye sunulacak.

Ukrayna’dan gelecek Nikolayev Akademik Rus Dram Tiyatrosu da Nikolai Vasilievich Gogol ’un yazdığı Vitaliy Manjeli’nin yönettiği "Müfettiş" oyununu sahneleyecek. Gogol’un klasikleşmiş ölümsüz eseri olan ve bürokrasiyi eleştiren müzikli komedi 26-27 Mayıs'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi Büyük Salon’da görülebilecek.

Charlie Chaplin’in çılgınlığını, Laurel ve Hardy’nin komikliğini ve Shakespeare’in tragedyacılığını bir oyunda buluşturan Fransız Theatre Fools and Feathers grubu, "İki Kafadarın Trajikomik Hikayesi"yle 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon’da izlenebilecek.

- 6 atölye çalışması yapılacak

Festival kapsamında 6 atölye çalışması da tiyatroseverler ile buluşacak. İspanya’dan Tatiana Garrido, "Flamenko Dansı ve Perküsyon", ABD’den Prof.Dr. Santon Davis "Aktör İçin Ses: Özgürlük, Odaklama ve Güç" ve "Sahne Dövüşlerinde Yakın Temas Doğaçlaması", Fransa’dan Sophie Brech ve Louis Fortier "Trajikomik Soytarılar ve Oyunculuk Sanatı", Türkiye’den Ali Meriç "Karagöz Yapım ve Oynatımı" ve Almanya’dan Sebastian Kautz ve Frederik Rohn "Familie Flöz Maskeleri" atölye çalışmalarını Haşim İşcan Kültür Merkezi Prova Salonları’nda gerçekleştirecek.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)