adscode
adscode

TÖDER: Özel okullara Devlet Katkısında aksaklıklar olabilir!

​Özel Okullara Eğitim Desteği, Türkiye'de Özel Okullaşma oranın artırılması konusunda önemli bir adımdır.

 TÖDER: Özel okullara Devlet Katkısında aksaklıklar olabilir!
Eğitim
Çocuğunu özel okullara göndermek isteyen önemli bir kesim bunu maddi imkansızlıkları nedeniyle yapamıyor. Bu anlamda verilecek maddi destek, velilerin de yapacakları fedakarlıklarla özel okullara yönelimi arttıracaktır. Daha iyi bir eğitim almak her çocuğun hakkıdır. Dünya'daki bütün gelişmiş ülkeler eğitimde kaliteyi artırmak için bu tür katkılar yapmaktadır. Ülkemizde de bu uygulamanın başlamış olması özel okul sektörünü geliştirecek ve ülke genelinde kaliteyi arttıracaktır.

Bu uygulama şu anda sadece devlet okullarından özel okula geçmek isteyen öğrenciler için geçerlidir. Ancak bize velilerden gelen talep bu uygulamanın özel okullara şu anda devam eden öğrenciler için de yapılmasıdır. Bundan sonraki adımda bunun da gerçekleşeceğine inanıyoruz. Çocuğunu özel okula gönderen veli zaten devletin "bir öğrencinin devlete maliyeti kadar olan" yükünü üstlenmiştir. Yapılacak olan bu payın veliye iadesidir.

Katkı payından dönüşüm sürecinde açılacak olan Temel Lise öğrencileri de yararlanabilecektir. Bu da kuruluş aşamasında bu okullar için önemli bir katkı oluşturur.
 
Uygulama ilk olduğu için bazı aksaklıklar olabilecektir. Özellikle okullara öğrenci gönderilirken sınıflarının yarısını doldurmuş olma şartı sorun oluşturabilir. Bütün velilerin bu desteğe başvuru hakkının olması velileri kayıt yaptırma konusunda beklemeye yöneltir ve okulda istenen şartı sağlayamayabilir. Ancak Özel okullarımızın ve Bakanlığımızın gayretleriyle bunların giderilebileceğini düşünüyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi de TÖDER olarak genel müdürlüğümüzle paylaştık.
 

 

İbrahim Taşel
TÖDER Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)