adscode
adscode

TRT'de Şov Programı Gibi YGS Soru- Çözümleri!

TRT'de sunulan soru çözümleri izlerken şaşırmamak elde değildi. Bazı öğretmenler, kendilerini sanki şov programının ast solisleri gibi bir kaptırıverdiler ki sormayın...

TRT'de Şov Programı Gibi YGS Soru- Çözümleri!
Günün Yazısı

 

Sahneye starlar gibi gelip, starlar gibi konuşup, starlar gibi uğurlandılar.

Öğrenciler de sanki zoraki bir şekilde oradaydı.

Sorular o kadar kısa ekranda kalıyordu ki, adayların hangi seçeneği işaretlediklerini tespit olmaları hiç de o kadar olmadı.

Bir de Sınf1 2010- ile YGS Özel yan yana gelince sanki 2010 YGS gibi algılandı ki bu da kafaları karıştırdı.

Ama kesin olan bir şey var ki, önceki yıllarda diğer kanalların verdiğinden daha keyifliydi.

Adayların görüşlerine yer verilmesi iyiydi ama biraz da vasat öğrenciler de olsa iyi olurdu.

Çünkü bir, iki netim var diye üzülenlere bakınca, 20, 30 yanlışlı öğrenciler büyük moral bozumluğu yaşadı.

 

İzlenimler

 

İzlenimlerinizi bize yazın. O kadar farklı değerlendirmeler geliyor ki, hepsi bir birinden farklı ve çok önemli ipuçları veriyor.

Bu veriler akşam saatlerinde, Türkiye geneline yönelik önemli ipuçları verecek.

işte onlardan bazıları:

 

Sorular Zordu

 

İyi günler. Biraz önce sınavdan geldik Oğlum ilk defa YGS sınavına girdi. Ben de lisede öğretmenim ve bir çok sınavda en son KPSS sınavında gözetmendim. 30 kişilik sınıflara asılan saatin benzeri anfiye asılmıştı. Oğlumda benim gibi gözlük kullanıyor.( tam anfi değil. 80 sıranın olduğu en az 160 öğrencininin eğitim aldığı büyük salon. Ege Üniversitesi Ziraat Fakultesi D Blok 4 nolu sınıf)

Cuma günü yerini görmeye gittiğimizde ki numaralar asılı değildi. Sıranın üzerinde daha önceden yazılı olan numaradan arkadan bir önde olabileceğini tahmin ettik. Sıraya oturdum ve numaralarını yeni değiştirdiğim gözlüğüm ile saati çok zor görmem üzerine oğlumu oturttum ve saati okumasını istedim. Zorlandığını söyledi ama bir iki dakika bakınca okudu. Görme sorunun var mı doktora gidelim dedim. Yok dedi. Orada bulunan görme sorunu olmayan öğrencilere baktırdım. Onlarda görmede zorlandı ama o zamandan sonra bizim yapabileceğimiz bir şey yoktu. OSYM saati küçük koymuştu ki, sınıfta eğitim tepegöz ile yapılıyordu.(Tepegöz kürsünün önünde idi)  Arkadan tahtadaki yazılarda okunmuyordu. Yazı gözetmenler tahtayı kullanırlarsada okuyamıyacaklardı. Bu arada oğlum göz doktoruna Ekim sonu   gitmişti. Ve takiben Kasım  ayında gözlük numaraları yenilenmiş eğitim, ulaşım ve günlük yaşantısında görme sorunu yaşamıyordu.

 

SINAVDAN SONRA:

 

1-Sorular çok zordu. Özellikle MAT özellikle FEN özellikle de TÜRKÇE uzun uzun paragraf soruları .....Ki bu paragraflarda şıklarda çeldirici yerleştirilmişti. Numaralı verilen sorularda I -a şıkkına II b şıkkına yerleştirilmemişti. saydığımda en az 22-23 seçeneklerin bile neredeyse paragraf olabileceği Türkçe soruları.

2-Saati göremedim. Gözetmenlere bir iki defa sordum. Sınav sonuna doğru hatırlatmalar başladı bu da bizde panik yaptı. şeklinde idi, Kampus yolunda ise birçok gözlük takmayan öğrenciden de kendi aralarında konuştuklarını duydum. Diyordu ki, "Ya kanka Türkçe paragraf neydi öyle, Bitmedi ya. Kafamı kaldırdım Saati bile göremedim. Bulanık görüyordum. Saati okuyamadım.Devam ettim ama."

Yorumu size bırakıyorum. ÖSYM de ileteceğim. Ama bizim sesimizsiniz ve sizinde iletmenizi istiyorum. LYS yine üniversitelerde olacak ve biz bu kadar emeğin azmin çalışmanın bir saat yüzenden gitmesini istemiyoruz. ÖSYM nin üniversitelerdeki saatleri garlarda , istasyonlada  vb toplu yaşam alanlardakinin benzeri boyutunda yapmak zorunda. Zaman çok ama çok önemli . Öğrenci saati göremiyor 1-2 dk bakması gerek hele uzun sorularda hiç göremiyor ve önünü görmeden gidiyorsun.Ki bir saniye bile bu sınavlarda önemli. Oğlumdaki sonuç ise Sosyal sorularına zaman kalmaması. Zor bir sınav ve zamanı göremiyorsun. Gelecek saat yüzünden gidiyor.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)