adscode
adscode

TRT'den Türk Dizi ve Film Sektörünü Değiştirecek Atılım

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, "Bu sene 30 tane televizyon filmi yaptırmaya karar verdik. Bu sektör için çok önemli bir haber" dedi.

TRT'den Türk Dizi ve Film Sektörünü Değiştirecek Atılım
Kültür Sanat
AA muhabirinin TRT'nin, kuruluşunun 50'nci yıl dönümünde yapacağı etkinlikler hakkında bilgi veren TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, "Çok değerli bir sene bizim için. TRT olarak bu sene bir çok faaliyetler yapacağız. Kamu kaynaklarını daha faydalı kullanmak ve sektöre faydalı olmak için bu sene 30 tane televizyon filmi yaptırmaya karar verdik. Bu sektör için çok önemli bir haber" değerlendirmesini yaptı.

Eren, yaptıracakları televizyon filmlerinin bir kısmının edebiyat uyarlaması olacağını kaydederek, "Bir kısmı özgün senaryo olacak, bu özgün senaryolar içinde fantastik filmler de olabilir. Burada bizim yaptıracağımız televizyon filmlerinin sektöre hayat kazandıracağını, yeni başlayanlara imkan sağlayacağını, yeteneği ve kabiliyeti olan ancak bir şekilde drama yapamamış kişilere drama yapma imkanı vereceğini düşünüyoruz. O yüzden çok kıymet veriyoruz" diye konuştu.

TRT1'de "Tarihe Tanıklık Edin" mini seri televizyon dizileri ile izleyicilerin karşısına geçeceklerinin altını çizen TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, şöyle konuştu:

"Mini seriler yaptıracağız. Haftanın bir günü, belirli konseptte örneğin: Tarihe Tanıklık Edin kuşağı ile 4-5 bölümlük seriler yayınlayacağız. Ocak ayında 'Abdülhamid ve Çırağan Baskını', Şubat ayında 'Seydi Beşir Esir Kampı', Mart ayında başka bir seri. Yani tarihimizle ilgili bir çok işi 4-5 bölümde anlatacağımız dönem mini serileri yaptıracağız. Türkiye'nin alışa geldiği 90 dakikalık formatlara alternatif, kısa süreli formatlar yayınlayacağız. Bu, TRT için de Türkiye için de bir ilk olacak.

Ayrıca televizyon, radyo ve müziğin hayatımıza girişi ve etkilerine dair belgeseller yaptırmayı planlıyoruz. İnşallah bu sene hem bizim hem Türkiye için hem de sektörde varolan yapımcılar, yeni başlayan kişiler için güzel bir yıl olacak."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)