adscode
adscode

Tübitak Başarıyı Ödüllendirdi

Bursa Orhangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Yu Ping ‘Terry’ YUEN Tübitak'ın Kariyer Geliştirme Programı kapsamında yaptığı projeyle ödüle layık görüldü.

Tübitak Başarıyı Ödüllendirdi
Türkiye'den Haberler
Tübitak’ın kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmek amacıyla yaptığı ‘’Kariyer Geliştirme Programı’’na katılan Terry Yuen’in depremle ilgili projesi kabul edildi.


Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde bu konu üzerine doktora yapan Terry Yuen, Japonya’da da Tokyo Teknoloji Enstitüsünde altı ay çalıştıktan sonra konuyla ilgili projeyi Tübitak’a sundu.


Yük taşıyıcı olarak kolon ve kirişlerin düşünüldüğü inşaat sektöründe, kolonlar arasındaki tuğla dolgu duvarların da yük taşıdığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yuen, yaptığı projeyle bu duvarların farklı deprem yüklemelerinde ki sağlamlığını araştırmayı hedefliyor.


Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de yıkılan binalarda da araştırma yapan Yuen, projeyle can ve mal kaybını en aza indirmenin yanı sıra, dolgu duvar etkisini göz önüne alan daha sağlam tasarımlara ulaşmayı da düşünüyor.


2014 yılında İngiltere İnşaat Mühendisleri Odası’ndan yılın en iyi yayın ödülüne layık görülen Yuen, Türkiye’de de Tübitak’tan böyle bir ödül aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.


Yuen, kazandığı ödülle şu an akademisyen olarak görev yaptığı Bursa Orhangazi Üniversitesi’ne bu tip araştırmalarda kullanılabilecek bir bilgisayar almak istiyor.


Bunun bir başlangıç olduğunu söyleyen Yu Ping ‘Terry’ YUEN ‘’Türkiye için daha çok proje üreteceğim diyerek’’ sözlerini tamamladı.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)