adscode
adscode

TÜBİTAK'tan Temel Bilimleri Seçen Öğrencilere Büyük Destek

TÜBİTAK, lisans eğitiminde TEMEL BİLİMLERİ seçen öğrencilere aylık 2.000 TL’ye varan burs verecek.

TÜBİTAK'tan Temel Bilimleri Seçen Öğrencilere Büyük Destek
Burslar
Bildiğiniz gibi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) 50 yıldır ülkemizin bilim ve teknoloji alanında gelişmesinde en kritik rolü oynayan insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlıyor. İlköğretim düzeyinden doktora sonrası araştırmaya kadar, bilime ilginin tetiklenmesini ve insan kaynağımızın bilimsel araştırmalara yönelmesini teşvik ediyor.

TÜBİTAK BİDEB bünyesindeki burs ve destek programlarını, ülkemizin, gençlerimizin ve araştırmacılarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak iyileştiriyor. Bu kapsamda yapılan revizyonlardan önemli bir tanesi de, gençlerimizi temel bilimler alanlarında lisans eğitimi almaya teşvik etmeye yönelik.

2014 yılı itibariyle programın kapsamında yapılan değişiklikle, ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında Matematik-Fen puan türünde:
    •    ilk 5.000’e girerek; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden birine yerleşen lisans öğrencilerine aylık 2.000 TL,
    •    sıralamada 5.001 ile 10.000 kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden birine yerleşen lisans öğrencilerine aylık 1.000 TL,
    •    ilk 10.000 kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümleri haricinde bölümlere yerleşip matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinde çift anadal programına kayıt yaptıranlara aylık 750 TL burs verilecek.
Yapılan değişiklikle, öğrencimiz temel bilimleri ana dal olarak seçmese dahi burs alabiliyor. Örneğin, tıbbı tercih eden bir öğrencimiz yan dal olarak biyolojiyi seçerse ya da elektrik-elektronik mühendisliğini tercih eden bir öğrencimiz yan dal olarak fiziği seçerse aylık 750 TL’lik burstan yararlanabiliyor.
Bildiğiniz gibi, temel bilimler, uygulamalı bilim dallarına altyapı oluşturmasının yanı sıra bilimin üretimi ile bilginin kavramlaştırılmasında çok önemli bir yere sahip. Bu sebeple de temel bilimler alanında yetişmiş insan kaynağı ülkemiz için özellikle kritik ve gereklidir.
Bu önemli destek programının basınımız aracılığıyla kamuoyunda yer bulmasını ve daha fazla sayıda öğrencimizin bu desteklerden yararlanmasını ümit ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr.Yücel Altunbaşak
TÜBİTAK Başkanı

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)