adscode
adscode

TÜRGEV ile MEB ortak oldu

Milli Eğitim personeli, TÜRGEV’e ait yurtlarda öğrencilerin iş ve yaşam becerilerinin gelişmesi için açılacak kurslarda eğitim verecek. Öğretmenlerin ücretleri Milli Eğitim tarafından ödenecek.

TÜRGEV ile MEB ortak oldu
Eğitim

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV ile resmen ortak oldu.

MEB ile TÜRGEV arasında 6 Kasım’da işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolün amacının MEB ile TÜRGEV işbirliğinde öğrencilere sosyal, kültürel, sportif; mesleki ve teknik kurslar düzenlenmesi olarak belirtildi.

Kursların TÜRGEV yurtlarında düzenleneceği ifade edildi. Protokolün 3 yıl süre ile geçerli olduğu belirtildi.

TÜRGEV yurtlarında açılacak kurslar ile ilgili her türlü planlama, uygulama ve organizasyonu Halk Eğitim Merkezleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri yürütecek. Kurslarda ihtiyaç duyulan tüm eğitimciler basanlık personelinden karşılanacak. Öğretmenlerin ücretleri de bakanlık tarafından karşılanacak. Kursları başarı ile bitiren kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek.

Tüm kapılar açıldı

Protokole, protokol alanı ile ilgili olmayan bir maddenin eklenmesi dikkat çekti. “Protokol tarafları bu Protokol dışında eğitim alanında ortak projeler geliştirip uygulayabilir” maddesi hükme bağlandı. Böylece protokol konusu ile ilgisi olmayan eğitimle ilgili tüm alanlarda Milli Eğitim kapılarını TÜRGEV’e açacak. Protokolle, ilçe milli eğitim müdürlükleri hazırladıkları raporu 3 ayda bir, il milli eğitim müdürlükleri ise raporları 6 ayda bir bakanlığa gönderecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)