adscode
adscode

Turizm meslek liselerine İngilizce ve Rusça hazırlık sınıfı

Bakan Selçuk, 15 Ekim'de açıklayacakları vizyon belgesinde ana konulardan birinin meslek liseleri olduğuna işaret etti.

Turizm meslek liselerine  İngilizce ve Rusça hazırlık sınıfı
Eğitim
Güncelleme : 27-Sep-18 10:32

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iki bakanlık arasında "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme" ve "Geleneksel Türk Sanatlarını Gelecek Nesillere Aktarma ve Yaşatma" alanlarında iş birliği protokolünü dün MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törenle imzaladı. 

Bakan Selçuk, 15 Ekim'de açıklayacakları vizyon belgesinde ana konulardan birinin meslek liseleri olduğuna işaret ederek, "Bugün de ona dair bir adım atıyoruz ve Türkiye'nin gerek turizmi gerekse kültürü açısından meslek liseleriyle bağlantılı biçimde son derece değerli bir girişimde bulunuyoruz." dedi.

Tüm liselerde müze eğitimi seçmeli ders olacak. Öğretim programına İngilizce ve Rusça, hazırlık sınıfı olarak eklenecek. Turizm meslek liselerinin öğretim programına İngilizce ve Rusça yabancı dil hazırlık sınıfı eklenecek. Ayrıca, Almanca, Arapça, Çince ve Fransızca dilleri, yabancı dil eğitimi kapsamında seçmeli ders olarak okutulacak. Okulların öğretim programları, sektörün ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda revize edilecek.

Öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi ve staj uygulamalarının gerçek hizmet ve üretim ortamında yapılmasını, öğrencilere burs verilmesini ve mezunların istihdamını sağlayacak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, okul eğitici ve yöneticilerin hizmet içi ve işbaşı eğitimleri gerçekleştirmelerine destek verecek.

Bu liseyle son yıllarda hat, ebru, minyatür, çini, tezhip, kalem işi, cilt, ahşap oymacılık, katı, dokumacılık gibi alanlarda yapılan çalışmalar göz önüne alındığında ortaöğretim seviyesinde böyle bir eğitim verilmemesi büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyordu.

Ortaöğretimde Müze Eğitimi Protokol kapsamında, tüm ortaöğretim kurumlarına "Müze Eğitimi" seçmeli ders olarak konulacak. Dersin uygulamalarının müze ve ören yerlerinde yapılması sağlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı müze ve ören yerlerinde müze dersi uygulamalarının niteliğini artıracak şekilde uzman, materyal ve rehberlik desteği sağlayacak ve öğretmenlerin müze ve ören yerlerine ücretsiz girişlerini sağlayacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    5 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (5)