adscode
adscode

Türk akademisyen Amerikan kurumuna başkan oldu

Yükseköğretimde dil eğitimi alanında dünyanın önde gelen akreditasyon kurumu olan CEA (Commission on English Language Program Accreditation) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller…

Türk akademisyen Amerikan kurumuna başkan oldu
Üniversite
ULUSLARARASI BAŞARILARIYLA İLERLİYOR

13 üyesi bulunan kurulun ABD dışından ilk ve tek üyesi olarak 2013 yılından bu yana yönetim kurulu üyesi olan Ayvaz, yeni görevini University of South Carolina Ögretim Üyesi Dr. Alexandra Rowe’den devraldı. İzmirli akademisyen Engin Ayvaz’ın bugüne kadar CEA’ye yaptığı önemli katkılarının altını çizen Dr. Alexandra Rowe, Ayvaz’ın istikrarlı ve güvenilir liderliği altında CEA’nın daha da ileri gideceğine duyduğu inancı ifade etti. Ayvaz, geçtiğimiz yıl da İngiliz Dili Eğitimi alanında dünyanın en büyük meslek kuruluşu olan TESOL International Association tarafından gelecekte dil eğitimine yön verecek 30 liderden birisi olarak gösterilmişti.

CEA’NIN ÖNEMİ

Merkezi Washington DC’de bulunan CEA, yükseköğretimde dil öğretimi alanında kalite standartlarının belirlenmesinde dünyadaki en önemli kuruluş olarak kabul ediliyor ve ABD Eğitim Bakanlığı’nın dil öğretimi alanında yetki verdiği tek kalite kurulu olma özelliğini taşıyor.  Yılda 3 defa toplanan kurul her toplantıda yaklaşık 30 kurumun kalite belgesi başvurusunu karara bağlıyor. Aralarında University of Illinois, Columbia University, Boston University gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin bulunduğu 350’ye yakın kuruma kalite belgesi veren CEA, Türkiye’den de Yaşar Üniversitesi, İTÜ ve Bilgi Üniversitesi’ni akredite etmişti. 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)