adscode
adscode

Türk – Alman Dostluğu İçin 10 Gün 2.500 km Pedal Çevirecekler...

Dünyaca ünlü Kick-Box Şampiyonumuz Gökhan Arslan ve Avukat – Muhasebeci Christoph Möhl ‘Türk – Alman dostluğunu pekiştirmek için 10 günlük yolculuk ile toplamda yaklaşık 2500 km yolu bisikletleriyle geçerek…

Türk – Alman Dostluğu İçin 10 Gün 2.500 km Pedal Çevirecekler...
Türkiyeden Haberler
Dünyaca ünlü Kick-Box Şampiyonumuz Gökhan Arslan ve Alman dostumuz Avukat – Muhasebeci Christoph Möhl ‘Türk – Alman dostluğunu pekiştirmek gayesiyle ve bu kadim dostluğun güzide bir nişanesi olarak’ bugün başlayacakları 10 günlük yolculuk ile toplamda yaklaşık 2500 km yolu bisikletleriyle geçerek Türkiye’ye ulaşacaklar.

 T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı’nın teşvik ve desteğiyle sürdürülen çalışmalar sonunda ‘Arslan ve Möhl’ Almanya’dan yola çıkarak sırasıyla Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan’ı geçerek Türkiye’ye varacaklar. Günde ortalama 250 km yol almayı hedefleyen ikili, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunmak ve pozitif bir farkındalık yaratmak adına yapacakları bu yolculuğun sonunda  T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı’dan aldıkları Türk Bayrağını İstanbul’da kendilerini karşılayacak yetkililere ulaştıracaklar.

DOSTLUĞU PEKİŞTİRECEK HER ADIM ÖNEMLİ!

İki ülke arasındaki köklü dostluğu ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirme açısından büyük öneme sahip bu etkinliğe büyük önem veren T.C. Karlsuhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı; Arslan ve Möhl’e iyi dileklerini ileterek başarı temennisinde bulundu.

26 Eylül Pazartesi günü Esslingen kentinden sabah 08:00’de başlayan ‘Dostluk Turu’ 4 Ekim Salı günü İstanbul’da tamamlanacak. Bu uzun ama keyifli sürüş deneyimini her gün takip etmek ve güncel durum hakkında bilgi sahibi olmak için  Kick-Box Şampiyonumuz Gökhan Arslan’ın Facebook Fan sayfasını ziyaret ederek resimler, videolar edinilebilir.

TÜRK – ALMAN DOSTLUĞUNUN ARTARAT DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ!

“Dünya’nın en güzel turu” sözü ile  Gökhan Arslan tarafından  adlandırılan Esslingen-İstanbul güzergahında 7 ülke 2 kıta geçilecek. 4 kez dünya kick boks şampiyonu olan, yüzlerce öğrenci yetiştiren Türkiye’nin Almanya’da ki gururu Gökhan Arslan, aldığı bayrağın hakkını verceğini ve Alman Başkonsolosluğuna ileterek Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunacağını söyledi. Arslan ve Möhl Stuttgart Belediyesinden alınan Alman bayrağının İstanbul Kartal Belediyesine, Esslingen Belediyesinden alınan Alman Bayrağı’da Bursa Yıldırım Belediyesine teslim edilecek.

“İstanbul’a defalarca gitmek istedim, ama mümkün olmadı. Şimdi bisiklet ile gideceğim. Birinci Dünya savaşında birlikte olmuş iki halkın dostluğunun devam etmesi en büyük arzum” şeklinde konuşan Möhl, Terör saldırılarından dolayı Türk Halkına başsağlığı dilediğini de söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)