adscode
adscode

Türk Eğitim Derneği Kuruluşunun 87. Yıldönümünü Kutluyor!

Türk Eğitim Derneği Kuruluşunun 87. Yıldönümünü Kutluyor!

Türk Eğitim Derneği Kuruluşunun 87. Yıldönümünü Kutluyor!
Vakıf ve Dernekler

Atatürk'ün önderliğinde, Cumhuriyetin kurucu kadrolarının büyük özverileri ile kurulan Türk Eğitim Derneği 87'nci yılına girdi. Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Derneğin kuruluşunun 87. yıldönümüne özel verdiği mesajda "Cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkarak 87 yıldır daha çağdaş bir Türkiye için çalışmaktan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

Türk Eğitim Derneği, 87. yılında ülke genelinde okullarını yaygınlaştırarak, daha çok sayıda öğrenciye çağdaş ve nitelikli bir eğitim sağlamanın yanında, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burs sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda benzersiz bir burs sistemiyle hizmet veriyor.

Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği'nin 87. kuruluş yıldönümünde misyonunu ilk günkü kararlılığıyla devam ettirdiğini belirterek "Türk Eğitim Derneği ailesi olarak bizler, Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş nedenlerini asla unutmadan sürekli geleceğe yol alan bir çağdaşlık ve ilerlemenin temsilcileriyiz. Daha gelişmiş bir Türkiye için bu ülkenin çocuklarına aydınlık yarınlar sunuyoruz. Çocuklarımızın daha mutlu bir geleceğe kavuşmasına hizmet edecek projeleri hayata geçirme gayretindeyiz. Bu nedenle 1928'den beri burada, meşalemizin ateşinin tüm yurda yayılması için çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, "Türk Maarif Cemiyeti" adıyla 31 Ocak 1928'de Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin önde gelen temsilcilerinin ve işadamlarının büyük fedakârlıklarıyla kurulan Cemiyet, ülke çapındaki başarılı çalışmaları üzerine 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu kararı gereğince "kamu yararına çalışan dernek" statüsünü edindi ve 1946 Haziran ayından itibaren de "Türk Eğitim Derneği" adını aldı.

Dernek, 87. yılında da başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurtiçinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşu olmanın gururunu yaşıyor.

Derneğin günden güne genişleyen hizmet ağında halen bir üniversite, 34 okul, temsilcilikler, öğrenci yurtları, bir düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri faaliyet gösteriyor. Bulundukları bölgede eğitime katkı sağlayan okullar olarak öne çıkan TED Okulları, bölgelerindeki kamu ve özel sektörde çalışan eğitim personeline yönelik mesleki eğitimler düzenleyerek, bulunduğu bölgenin eğitim öğretim kalitesine de katkı sağlıyor.

Türk Eğitim Derneği, her yıl 5-6-7-8. sınıf öğrencileri için Tam Eğitim Bursu Sınavı düzenleyerek öğrencilere burs olanağı sağlıyor. Kapsamı geniş olan ve ülkemizdeki hiçbir bursa benzemeyen Tam Eğitim Bursu (TEB) sisteminde, tüm eğitim masrafları öğrenci başarılı olduğu sürece üniversite eğitiminin sonuna kadar karşılanmaya devam ediyor. Yürütülmekte olan bu sistemle bugüne kadar maddi olanakları yetersiz fakat başarılı yaklaşık 48.000 öğrenciye burs desteği verildi. Bu sayıyı daha da artırmak için Dernek halen "10.000 Genç Meşale, Daha Aydınlık Türkiye" kampanyasını yürütüyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)