adscode
adscode

Türk Eğitim Derneği’nden sinemaseverlere destek: Askıda Bilet!

Türk Eğitim Derneği’nin 2014’te başlattığı “Askıda Bilet Var” uygulaması, üçüncü defa sinemasever öğrencilere destek olacak.

Türk Eğitim Derneği’nden sinemaseverlere destek: Askıda Bilet!
Vakıf ve Dernekler
Türk Eğitim Derneği’nin 2014’te başlattığı “Askıda Bilet Var” uygulaması, üçüncü defa sinemasever öğrencilere destek olacak. 28 Nisan – 8 Mayıs tarihleri arasında, Ankara Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenecek 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde her gün ilk üç seansın biletleri askıya çıkacak, sinemasever gençler Türk Eğitim Derneği’nin misafiri olarak festival filmlerini izleyebilecek.

Türk Eğitim Derneği “askıda sinema biletleri” uygulamasıyla festival filmlerinin daha çok seyirciye ulaşmasını ve Ankaralıları sanatla buluşturmayı hedefliyor. 28 Nisan – 8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde, seyirciler festival filmlerini Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda, Türk Eğitim Derneği’nin misafiri olarak izleme şansı bulacak. Özellikle olanağı olmayan gençler için düzenlenen projeyle, festival boyunca her gün ilk üç seansta “askıda bilet” uygulaması yapılacak. Dernek, bu uygulamayla özellikle öğrencileri kaliteli ve farklı bakış açıları sunan sinema sanatıyla bir araya getirmeyi hedefliyor.

Askıda Bilet Nedir? 
Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma örneği olan “askıda” uygulaması, ilk kez İtalya’da "askıda kahve" adı altında başladı. Müşteriler kahve alırken bir kahvenin daha parasını ödeyerek “askıya” asıyor ve böylece bir başkasına kahve ısmarlamış oluyorlardı. Türkiye'de ise bazı fırınlarda “askıda ekmek" adıyla uygulanan bu yardımlaşma yöntemi, 2009 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından tiyatro sahnelerine de taşınmıştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)