adscode
adscode

Türk Eğitim-Sen Akademisyenler İçin Eylemde

Türk Eğitim-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, akademisyenlerin ve idari personelin maaşlarının düşük, özlük haklarının kısıtlı olduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

Türk Eğitim-Sen Akademisyenler İçin Eylemde
Sendikalar
Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi önünde toplanan sendika üyeleri, bir süre slogan atarak, yanlarında getirdikleri ayakkabı kutularına, elektrik, su ve doğalgaz faturası bıraktı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, üniversitelerin yetiştirdiği beyinler ve sahip olduğu dinamizmle yeni fikirlerin ortaya çıkmasına, yeni buluşlar aracılığıyla teknolojinin ve insanlığın ilerlemesine doğrudan katkı sunan eğitim kurumları olduğunu belirtti.

Bostan, üniversitelerin en önemli aktörleri ve eğitimin uygulayıcısı akademisyenler ile olmazsa olmazları olan idari personeline gereken değerin verilmediğini savundu. Akademisyen ve idari personel sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Bostan, personelin ücretlerinin düşük ve özlük haklarının kısıtlı olduğunu öne sürdü.

Ülkenin kalkınması, dünyada hatırı sayılır bir yere gelmesi, bilgi toplumu olma yolunda aşama kaydedebilmesi için bilim insanlarının rahat çalışma imkanlarına kavuşması gerektiğini dile getiren Bostan, şunları söyledi:
“Bu bakımdan akademisyenlere ve idari personele, konumlarına uygun maaş artışı yapılmalı. En azından 2001 yılındaki alım gücüne kavuşturulmalı. Üniversite ödeneğine 360’ar lira eklenmeli ve idari personele de üniversite ödeneği verilmeli. Akademik personelin bilimsel çalışmalarda yaptığı harcamaları karşılamak üzere tüm akademik personele en düşüğü aylık 500 liradan başlamak üzere, araştırma-geliştirme ödeneği altında ödenek tahsis edilmelidir.”
Açıklamanın ardından, eylem sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)