adscode
adscode

Türk Eğitim-Sen: Bakan Avcı soruşturma izni vermedi

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın fişleme iddialarına yönelik soruşturma talebine izin vermediğini açıkladı.

Türk Eğitim-Sen: Bakan Avcı soruşturma izni vermedi
Sendikalar
Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, bir gazetenin yayınladığı belgeler üzerine MEB Merkez Teşkilatı çalışanları ile ilgili fişleme yaptıkları gerekçesiyle MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ve iki MEB çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundukları hatırlatılarak, "Söz konusu suç duyurusunda bu kişilerin görevlerinin gereklerine aykırı davrandıklarını gösteren kuvvetli delillerin gazetelere kadar düştüğünü, görev gereği kendilerine tanınmış yetkilerini yasaya aykırı olarak kullandıkları ve çalışanlar arasında ayrımcılık yaptıkları gerekçesiyle CMK'nın 160. maddesi ışığında tespit yapılmasını ve gerekli soruşturmanın başlatılması Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talep edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddialarımızı ciddi bularak, ilgililer hakkında soruşturma izni almak için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştur. Bu başvuru Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından değerlendirilerek, şüpheliler hakkında soruşturma izni verilmemesine dair karar verilmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Takdir edileceği üzere adil yargılanma ilkesinin içinde kişinin kendisine yöneltilen suçlardan aklanma hakkı da yer aldığı gibi adli makamların tarafsız ve herkese eşit bir mesafede kişiler hakkında soruşturma yapması da yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bu menfi kararı nedeni ile soruşturma başlamadan sekteye uğratılmak istendiği gibi şüphelilerin de kendilerini aklama, yani adil yargılanma imkanı ortadan kaldırılmak istenmiştir. Bakan Nabi Avcı'nın söz konusu bu soruşturma izni verilmemesine dair kararının kaldırılması hakkında Türk Eğitim-Sen olarak hukuki yollara başvurulacaktır. Kişileri fikir ve inançları doğrultusunda fişleyenler varsa bu kişilerin ceza alması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)