adscode
adscode

Türk Eğitim-Sen'den Flaş Nöbet Eylemi Kararı

Türk Eğitim-Sen'den Flaş Nöbet Eylemi Kararı
Sendikalar
Eğitim İş Sendikası üç yıldır devam ettiği nöbet eyleminden sonra 5 Ocak-12 Haziran tarihleri arasında okullarda nöbet tutmama kararı almıştı.Bugünde Türk Eğitim Sen okullarda nöbet tutmayacağını açıkladı.İşte o karar

SENDİKAMIZ NÖBET TUTMAMA EYLEMİ KARARI ALDI

Meslek gruplarının hemen hepsi nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret almaktadır. Bu durumun istisnası öğretmenlerdir. Öğretmenler tuttukları nöbet için ek ücret alamamaktadır. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir değildir.

Öğretmenlerin tuttukları nöbet karşılığı ek ücret alamaması Anayasamızda yer alan angarya yasağına aykırılık arz ettiği gibi; İLO Sözleşmelerine de aykırı bir durum mevcuttur.

Türk Eğitim Sen olarak, hakka ve hakkaniyete aykırı olan söz konusu problemin çözümü için konuyu her türlü platforma taşımış ve ülke genelinde nöbet görevinin ücretli hale gelerek angaryanın önlenmesi hususunda dilekçe kampanyası başlatmıştık.

En nihayetinde söz konusu talebi en son yapılan 19.Milli Eğitim Şurası'na taşıyarak; şurada nöbet görevinin ücretlendirilmesinin kabul edilmesine katkı sağladık.

Ancak bugüne kadar konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığınca bir çalışma başlatılmamıştır. Bu nedenle Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulunca sorunun daha hızlı çözüme kavuşabilmesi adına 2014-2015 öğretim yılı II. Döneminden itibaren MEB'e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-10-11-12-13 Şubat, 2-3-4-5-6 Mart, 6-7-8-9-10 Nisan, 4-5-6-7-8 Mayıs, 1-2-3-4-5 Haziran) "Nöbet Tutmama" eylemi yapılmasına karar verilmiştir.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)