adscode
adscode

Türk Eğitim Vakfı 49 yaşında!

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 49. kuruluş yıldönümünü 9 Mayıs Pazartesi günü Divan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleşen bir davet ile kutladı.

Türk Eğitim Vakfı 49 yaşında!
Vakıf ve Dernekler
Köklü geçmişi ile kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV) 49. yıldönümünü TEV yöneticileri, bağışçıları ve öğrencilerinin katıldığı özel bir davetle kutladı. 9 Mayıs Pazartesi günü Divan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemeğe İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuarı öğrencileri ve Bekir Ünlüataer’in keyifli şarkıları renk kattı. 

Etkinlikte sırasıyla TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Genel Müdür Yıldız Günay konuşma yaptı. Geçtiğimiz aylarda TEV Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na seçilen Ömer Koç şunları söyledi; “Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen seçim sonrasında 9 sene boyunca yürüttüğüm Yönetim Kurulu Başkanlığımın ardından, görevimi Mütevelliler Heyeti Başkanı olarak sürdüreceğim. Bu vesile ile yıllardır birlikte çalıştığım şu anda görevde olan ve daha önce görev almış olan tüm üyelerimize Vakfımızın gelişiminde yarattıkları etki için kalbi teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Rona Yırcalı’ya başarılar dileyen Koç, sözlerine şöyle devam etti; “Bizlerden katkılarını esirgemeyen bağışçılarımızın, gönüllülerimizin verdiği güç kuşkusuz amacımıza giden yolda en büyük desteğimiz oldu. Aydınlık geleceğimizin teminatı bursiyerlerimizin de parlak başarılarını görmek, bize gurur ve mutluluk veriyor.” 

TEV bağışçılarına, gönüllülere ve vakıf çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandıran Koç’un ardından TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı konuşma yaptı. Konuşmasında, bugüne kadar yurt içinde 223.600, yurt dışında ise 1.665 gence yüksek lisans, üst ihtisas ve doktora eğitimi için burs verildiğinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, 2015-2016 öğretim yılında da yurt içinde 6.240, yurt dışında 165 öğrenciye burs verileceğini duyurdu. Ülkenin ilerlemesine en büyük katkının eğitimden geçtiğini vurgulayan Yırcalı, bu yıl içinde Bursa ve İstanbul’da olmak üzere, iki sağlık meslek lisesi ve Ankara’da bir kız öğrenci yurdunun da hizmete girdiğinin müjdesini verdi. Yırcalı aynı zamanda köklü geçmişiyle 50 yıla yakın bir süredir ülkemize hizmet veren TEV’in çağı yakalayan uygulamalarla Türkiye’nin tüm şehirlerindeki TEV bursiyerlerine destek olabilmek amacıyla TEV Akademi uzaktan eğitim projesi ve TEV Mentorink ile mentorluk projesinin hayata geçirildiğine dikkat çekti. 

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay ise konuşmasında Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdikleri burs mülakatlarında ülkedeki ihtiyacın ne kadar büyük olduğunu yakinen gözlemlediklerini ve daha çok öğrenciye burs vermeyi arzu ettiklerini belirtti. Bu doğrultuda başlatılan “Bir Destek Umut Dolu 1000 Gelecek” kampanyası sonucunda 700 yeni burs vereceklerinin bilgisini verdi ve burs kontenjanlarının belirlendiği Temmuz ayına kadar 300 öğrenci için daha bağışçı bulunarak toplam yeni burs rakamını 1000’e ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Günay, vakıf yönetiminde kaynak geliştirmek kadar kaynak yönetiminin de önemli olduğunu, bu yönde; gerek nakit varlıklar gerek gayrimenkullerin yönetiminde gelir artışı için süreç geliştirme uygulamalarını hayata geçirdiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından söz alan bursiyerler, TEV ile birlikte başarı elde ederek hayatlarının nasıl değiştiğini video ve mektuplarla anlattılar. 

TEV yöneticileri, bağışçılar ve bursiyerler, TEV’in 49. yıldönümünü keyifli bir yemekle hep beraber kutladılar. 

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)