adscode
adscode

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut

Kuruluş tarihi: 2011

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: Hava Ulaştırma, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İşletme, Mühendislik olmak üzere 4 fakültesi, Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu, İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu, Fen/Havacılık ve Uzay/Sosyal Bilimler enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 3.306

Akademik personel sayısı: 169

Burs olanakları: Üniversiteye Giriş, Onur, Bilim, Şehit ve Gazi Çocuğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri, Akademik Başarı bursları var.

Yurt olanakları: Yurdu bulunmuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 15

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 28 üniversiteyle anlaşması var.

Öğrenim ücretleri: Seçilecek bölüme ve bursluluk durumuna göre 13.230 TL ile 28.620 TL arasında (Pilotaj bölümü için uçuş eğitim ücreti olan KDV dâhil 65.000 ABD Doları hariç) değişiklik gösteriyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” diyerek tüm Türk Milleti’ne havacılık sektörüyle ilgili bırakmış olduğu görevi kendine ilke edinen Türk Hava Kurumu Üniversitesi, 93 yıllık bir geçmişe ve tecrübeye sahip Türk Hava Kurumu’nun bir parçası olup, havacılık sektörüne yoğunlaşmış, dünyadaki çok az ihtisas üniversitesinden birisi, havaalanına sahip tek üniversitedir.

Üniversitemiz, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik personel (Pilot, Uçak Mühendisi, Uzay Mühendisi, Meteoroloji Mühendisi, Teknisyen, Hava Trafik ve Kontrol Personeli, Kabin Görevlisi, Yer Hizmetleri Elemanı, Makine, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine, Endüstri Mühendisleri vb.) ile Havacılık Yönetimi, Lojistik Yönetimi ve Hava Lojistiği alanındaki lisans, ön lisans ve lisansüstü programları ile yönetici adayı personeli uluslararası standartlarda yetiştirecek eğitim yapısına, deneyimli ve seçkin bir eğitim kadrosuna sahiptir.

Tüm sektör oyuncularıyla eğitimin tüm aşamalarında yakın ilişki içerisinde olduğumuzdan, sektörün isteklerine uygun eğitim gören mezunlarımızın iş bulma şansı şüphesiz ki çok yüksektir.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, tüm mezunlarının sektörde yer almasını sağlayacak gerekli çalışmaları yapmakta, mezuniyetlerinden ve sektörde işe başlamalarından sonra dahi iletişim kanallarını sürekli açık tutarak mezunlarının hem eğitim programlarına hem de yeni öğrencilere desteklerini almaya devam etmektedir.

İletişim bilgisi: www.thk.edu.tr

  

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)