adscode
adscode

Türk mühendisten yerli üretim güç kaynağı

İzmir'de yaşayan makine mühendisi Çalış, dış mekanlarda cep telefonları ile tabletlerin şarj sorununa, geliştirdiği çevre dostu yerli üretim güç kaynağı ile çözüm getirdi.

Türk mühendisten yerli üretim güç kaynağı
Bilim Teknoloji
İzmir'de yaşayan makine mühendisi Yavuz Özkan Çalış, alternatiflerine göre daha güçlü, daha çabuk, çevre dostu ve yüzde 100 yerli güç kaynağı geliştirdi.

Kafeterya, restoran, otel, toplantı salonları gibi mekanlarda kullanıma sunulan sistem, marka ve model ayırmaksızın tüm akıllı telefonları algılayıp hiç bir zarar vermeden benzerlerine göre çok kısa sürede şarj ediyor.

Altı yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınarak Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında butik olarak satışa çıkartılan ürün, kullanılacak mekanların konseptine uygun tasarlanabiliyor.

HER TELEFONA GÖRE AYRI ŞARJ

Sistemi geliştiren 43 yaşındaki Çalış, yaptığı açıklamada, masa üstü şarj sisteminin birçok yeniliği içerdiğini, önemli özelliklerinden birinin her telefonun marka ve modeline uygun şekilde enerji aktarımı yapması olduğunu söyledi.

Piyasada bulunan powerbankların her marka model telefona aynı güçle enerji aktardığına dikkati çeken Çalış, "Ürünümüz cihazlar şarja takıldığı zaman değişik marka ve modelleri otomatik algılıyor. Algıladıktan sonra her telefonu orijinal şarj cihazı haline geçerek cihaza zarar vermeden kullanılmasını sağlıyor." dedi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)