adscode
adscode

Türk ve Rumen öğrenciler Kodlama Kampı'nda buluştu

Avrupa Birliği (AB) destekli Erasmus projesi kapsamında düzenlenen Kodlama Kampı'na katılmak için Türkiye'ye gelen Romanyalı öğrenciler, Türkiye'deki öğrencilerle aynı kampta bir araya geldi.

Türk ve Rumen öğrenciler Kodlama Kampı'nda buluştu
Eğitim
Çocuk ve gençlerin öğrenme hareketliliğini arttırması amacıyla Avrupa Birliği (AB) destekli Erasmus projesi kapsamında düzenlenen Kodlama Kampı, Türk öğrencilerin yanı sıra Romanya'dan gelen bir grup öğrenciyi de ağırlıyor. Başakşehir Belediyesi ve Genç Hayat Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen proje, Türkiye'nin ilk yaşam laboratuvarı olan Başakşehir Living Lab'da iki ülke öğrencilerinin katılımıyla başlatıldı.

PROGRAM KODLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

12'si Romanya'dan, 15'i Türkiye'den olmak üzere 12-15 yaş arası toplam 27 öğrenci 5 gün sürecek sıkı bir kampa girdi. Kampın ilk gününde iki ülke öğrencileri birbirleriyle kaynaşıp arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek için çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Daha sonra bilgisayarlarının başına geçen geleceğin programcıları, üzerinde çalıştıkları programların kodlamalarını yapmak için çalışmalara başladı. Uzman kişiler tarafından farklı konularda eğitimler alacak minik beyinler, kamp süresince tasarım çalışmalarının yanı sıra düzenlenecek çeşitli sosyal etkinliklerle arkadaşlık ilişkilerini de geliştirecek.

KODLAMA KAMPI, YENİ DOSTLUKLARIN GELİŞMESİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Kodlama Kampı'nın iletişim teknolojileriyle tanışarak bilgisayar programlamaya başlamak isteyen gençlere önemli katkılarının olacağını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Başakşehir Living Lab Merkezi'nde öğrencilerimizin çalışmaları oluyor. Bu çalışmalar çerçevesinde de ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimize yönelik kurslarımız oluyor. Şu anda bilgisayar programcılığı üzerine program kodlama ve yazılım üzerine bir eğitim programımız vardı. Bu kurs çerçevesinde Romanya'ya Erasmus kapsamında işbirliğiyle öğrenciler buraya geldi. O öğrencilerle beraber buradaki öğrencilerimiz bir hafta geçirecek ve beraber eğitim alacaklar. Dostlukları gelişecek. Daha sonra bizim öğrencilerimiz oralara gidecek. Amaç burada eğitimlerini daha kalıcı hale getirmek, dostluklarını geliştirmek, o dostlukların da yaptıkları çalışmalara katkısını sağlamak" dedi.

Proje kapsamında Türkiye'ye gelen Vlad Andrei Fara, "Bu hafta burada olmamızın nedeni birbirimizden bir şeyler öğrenip beraber bir şeyler oluşturmak ve yeni tecrübeler edinmek. Bilgisayar programlama alanında Türkiye ve Romanya olarak bilgilerimizi paylaşacağız" dedi.

Kodlama Kampı'na katılan 15 Türk öğrenciden biri olan Cahit Kınacı ise, "Yeni şeyler öğrenmek için ve yurtdışından gelen arkadaşlarımla tanışmak için buraya geldim. Burada bir hafta boyunca iyi şeyler öğrenerek ve daha iyi dostluklar kurmak istiyorum" diye konuştu.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)