adscode
adscode

'Türkiye bir eğitim üssü haline geldi'

UDEF Başkanı Bolat, "Şu anda Türkiye'de 186 ülkeden öğrenci var. Türkiye bir eğitim üssü haline geldi." dedi.

'Türkiye bir eğitim üssü haline geldi'
Eğitim
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, Türkiye'de şu an 110 bin yabancı öğrencinin eğitim aldığını belirterek, "Türkiye'de 186 ülkeden öğrenci var. Türkiye bir eğitim üssü haline geldi" dedi.

UDEF'in çalışmaları ve gelecek planları hakkında açıklama yapan Bolat, UDEF'in 52 uluslararası öğrenci derneğinin bir araya gelmesiyle oluştuğunu, Türkiye'de 25 ilde temsilcilikleri bulunduğunu anlattı.

Bolat, 2004'ten itibaren uluslararası öğrencileri konu alan çalışmaların başladığını anımsatarak, 2010'dan itibaren artan öğrenci sayısının ardından çalışmalarının arttığını kaydetti.

Türkiye'ye gelen uluslararası öğrenciler haricinde herhangi bir konuda faaliyet göstermediklerine vurgu yapan Bolat, lise ve üniversite seviyesinde resmi olarak eğitim alan öğrencilere yönelik faaliyette bulunduklarını dile getirdi.

"Türkiye kaliteli eğitim sunuyor"
Türkiye'nin kaliteli eğitim verdiği için tercih edildiğine vurgu yapan UDEF Başkanı Bolat, şöyle konuştu:

"Hem eğitim kalitemiz oldukça yüksek hem de Türkiye hala dünyada yaşanabilecek ve ekonomik anlamda bir ülke. Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması da önemli bir tercih nedeni. Dünyanın her yerinden öğrenci gelse de gelen öğrencilerin çoğu Müslüman ülkelerden. Yurt ışına gidildiğinde birinci sıkıntı helal yemek ve ibadet rahatlığı. Bunları yakalayan öğrenci tabii ki Türkiye'yi tercih edecek."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)