adscode
adscode

Türkiye ile Arap dünyası üniversiteleri arasında işbirliği kongresi

II. Türk-Arap Yüksek Öğretim Kongresi", 27-30 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak.

Türkiye ile Arap dünyası üniversiteleri arasında işbirliği kongresi
Üniversite
İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Arap Üniversiteler Birliği işbirliğinde yapılacak "II. Türk-Arap Yüksek Öğretim Kongresi", 27-30 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul'da The Green Park Pendik'te gerçekleştirilecek.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) temsilcisi Prof. Dr. Rahmi Er, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin'in de konuşmacı olarak katılacağı kongre, Türk ve Arap üniversitelerinin yöneticilerini ve bilim insanlarını ikinci kez bir araya getirecek.
 
Türkiye ile Arap dünyası Üniversiteleri arasında sürdürülebilir diyalog süreci, karşılıklı anlayış, bilgi alışverişi ve işbirliğini arttırmayı hedefleyen kongre, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. İhsan Karaman ile Arap Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sultan T. Abu Orabi başkanlığında gerçekleştirilecek.
 
Araştırma İşbirliği, Öğrenci Hareketliliği, Ortak Diploma ve Uzaktan Eğitim olmak üzere 4 ana başlıkta toplanan ve sonrasında da ikili görüşmelerle mutabakat anlaşmalarının imzalanacağı etkinliğin, Kongre Sekreterliğini İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu yürütecek. 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)