adscode
adscode

Türkiye İngilizcede Sınıfta Kaldı

Türkiye’de 60 binden fazla kişi İngilizce kurslarına gidiyor. Yılda yaklaşık 100 milyon lirayı İngilizce öğrenimine ayıran Türkiye, hala İngilizceyi konuşamıyor.

Türkiye İngilizcede Sınıfta Kaldı
Yurtdışı Eğitim


Uzun yıllardır kurumlara ve bireylere yönelik iş ve genel İngilizce eğitimleri veren The Business English Academy’nin ( BEA) kurucusu Neville Wells; “  Dünyada İngilizce öğrenme pazarının hacmi 100 milyar dolar civarında ve yaklaşık 2 milyar kişi İngilizce öğreniyor. Türkiye’de İngilizce kurslarına ise, her yıl ortalama 100 milyon lira harcanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü rakamlarına göre 67 bin öğrenci İngilizce öğreniyor. TOEFL, IELTS gibi sınav sonuçlarına baktığımızda ise karşımıza kötünün iyisi bir tablo çıkıyor. Türkiye’nin İngilizce notu diğer ülkelere göre kıyasladığımızda o kadar iyi değil ” dedi.

Bankacılık, telekomünikasyon, ilaç, medya ve sigorta gibi  farklı sektörlerden büyük şirketlere kurumsal İngilizce ve açık eğitimler verdiklerini belirten Wells; “ Her geçen gün İngilizce öğrenmek ya da var olan yabancı dillerini geliştirmek isteyen kişilerin sayısı artıyor. Son zamanlarda özellikle iş İngilizcesini geliştirmek isteyen üst düzey profesyonellerden yoğun bir şekilde talep alıyoruz. Hem kurumların hem de bireylerin bu ilgisinin önümüzdeki dönemlerde artacağını düşünüyorum ” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)