adscode
adscode

Türkiye 'ITB Berlin'de

Türkiye, dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan International Tourism Bourse'da (ITB), Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında 104 ana stantta görücüye çıkıyor.

Türkiye 'ITB Berlin'de
Kültür Sanat
Türkiye, dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan International Tourism Bourse'da (ITB), Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında 104 ana stantta görücüye çıkıyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen fuarda, "Türkei Home - Türkiye Eviniz" global sloganıyla tanıtılan Türkiye, Almanya pazarında yeni sloganıyla ilk kez büyük çapta tanıtımda bulunuyor. 

Dünyanın sayılı turizm fuarlarının başında gelen ITB'de katılımcıların ilgisini Türkiye standında tutmak amacıyla pek çok aktivite hazırlandı. ITB 2014'te deniz-güneş-kum konseptinin ötesinde, 124 katılımcıyla Türkiye'nin farklı yönleri de vurgulanıyor. 

-Hedef yenilenen Alman turist profili, ana tema alternatif turizm

Avrupa seyahat pazarının iki merkezinden biri olan Almanya, Türk turizminde önemli bir yer tutuyor. Hem ziyaretçi sayısında hem de ülkemize sağladığı turizm geliri sıralamasında Almanya ilk sırada.

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya 2002-2013 yıllarında açık ara ilk sırada yer alıyor. Geçen yıl ise Türkiye, 5 milyon 41 bin 323 Alman turisti misafir ederken Almanların ülkemize bıraktığı turizm geliri de 4 milyar dolara ulaştı.

Bu miktarla Alman turistin bıraktığı gelirde 2012 yılına göre yüzde 7 artış oldu. Almanya, en fazla gelir bırakanlar arasında da ilk sıraya yerleşti. Almanya'dan gelen turist sayısını yükseltmeyi hedefleyen Türkiye, ITB Fuarı'nda 2014 yılı için alternatif turizm temasını ana tema olarak seçti ve tanıtımların odak noktası sağlık, kültür, outdoor, eko turizm ve alternatif spor turizmi oldu çünkü yapılan araştırmalara göre Almanlar artık sosyo-ekolojik ve çevreci seyahatleri tercih ediyor. 

Aktif turizm meraklıları, Türkiye standında üç farklı yerde bulunan "X-Box" oyun konsolu sayesinde, kano, golf ve kite surfing yapabiliyor. Antalya Botanik Expo 2016'yı tanıtmak amacıyla hazırlanan ve Türkiye'nin bitki örtüsünden oluşan çiçeklerle yurt dışında bilinen her destinasyonumuz için ayrı tasarlanmış adacıklar da konukları masalsı bir ortamla karşılıyor ve botanik meraklılarına eşsiz bir fırsat sağlıyor. 

Fuarda Türkiye renkleri 

Türkiye standında ayrıca Alman ziyaretçilerin ilgisini çeken dev Kapadokya balonları yer alıyor. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı standında ise lületaşı, ebru, ney ve cam ustaları sanatlarıyla ilgili ziyaretçileri bilgilendirecek. Tüm bu aktiviteler özellikle değişen Alman turist profiline hitap ediyor. 

Türkiye standında turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, ITB'nin çok önemli bir fuar olduğunu vurguladı. 

Türkiye'nin sahip olduğu tüm değerleri yansıtan bir fuar konsepti oluşturulduğunu kaydeden Arıcı, "Bu konsepti tüm fuarlara uygulamaya çalışacağız. Bakanlık olarak turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi için bir çalışma içerisindeyiz. Alternatif turizm için giderek daha cazip bir destinasyon haline gelen Türkiye'nin bu gelişimini sürdürmesi için  her türlü çalışmamız sektör temsilcilerimizle birlikte sürüyor. 2014 yılında Alman pazarında yüzde 8'e varan bir artış bekliyoruz" ifadesini kullandı.

İlk üç gün turizm profesyonellerini ağırlayacak fuar, son iki gün de kapılarını halka açacak. 1966'dan bu yana düzenlenen ITB, dünyanın en önemli turizm fuarı olarak biliniyor ve her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Geçen yıl 188 ülkenin katılımıyla 170 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuara, 2010'da Türkiye konuk ülke olarak katılmıştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)