adscode
adscode

Türkiye Twitter,’la İlgili Muhatap Bulamıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı ve Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav, Twitter’la ilgili meselenin temelinde Türkiye’nin karşısında resmi bir muhatap bulunmaması yattığını söyledi.

Türkiye Twitter,’la İlgili Muhatap Bulamıyor
Sosyal Medya
Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerine ait linkleri mahkeme kararına rağmen kaldırmayan sosyal medya sitelerine erişim yasağı getirildi.

Twitter, YouTube ve Facebook'a erişim yasağıyla ilgili süreç devam ederken, Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook'a olan yasak kalktı.



Erişim Sağlayıcıları Birliği, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yer aldığı Twitter ile YouTube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Basından Sorumlu Rektör Danışmanı ve Sosyal Medya Uzmanı Ümit Sanlav, Twitter’ın; daha önce de buna benzer konularda sıkıntı yaşanmasına rağmen üzerine düşeni tam anlamıyla yerine getirmediğini söyledi. Daha önceki kapatma kararına da değinen Sanlav, şu şekilde konuştu:
“Daha önce de Samsun’daki bir öğretmenle ilgili mahkeme kararını uygulamayarak ilgili linkleri kaldırmayan ve milli güvenliğimizi tehlikeye atacak yayınlara erişim engeli koymayan bazı sosyal medya sitelerine, mahkeme kararıyla erişim engeli gelmişti. Bugün sosyal medyaya gelen erişim engeli aslında yine aynı konuları içeriyor. Yine bir mahkeme kararı var ve yine bu karara uymayan sosyal medya siteleri var. Sorunun temelinde, Türkiye’nin karşısında Twitter’a dair bir muhatap bulamaması yani Twitter’ın Türkiye’de halen resmi bir ofis açmaması yer alıyor.

ABD hariç 14 ülkede ofisi bulunan Twitter'ın, en fazla kullanıldığı 7. ülke olan Türkiye’de ofisi yok. Geçen sene meydana gelen olumsuzlukların ardından hükümet yetkililerinin, ofis açması için çağrı yaptığı Twitter, Türkie’de ofis açacağına dair söylemlerde bulunduysa da henüz somut bir adım atmış değil. Öte yandan aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyada ikinci sırada yer alan Endonezya ve altıncı sırada bulunan Suudi Arabistan'da da şirketin ofisi bulunmuyor.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)