adscode
adscode

Türkiye'de İlk Kez Enerji Yaz Okulu Başladı

"TÜRKİYE, ENERJİDE RUSYA VE AVRUPA'NIN YANINDA ÜÇÜNCÜ AKTÖR OLABİLİR"

Türkiye'de İlk Kez Enerji Yaz Okulu Başladı
Üniversite
Ankara Üniversitesi Avrasya, Rusya ve Doğu Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AVRUDAM) ile Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü'nün (EPPEN) işbirliğinde Türkiye'de ilk kez "Enerji Yaz Okulu" düzenlendi. Programda konuşan EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir, Türkiye'nin Rusya ve Avrupa'nın yanında enerjide kendine özgü üçüncü bir aktör olabileceğini söyledi.

 Ankara Üniversitesi'nin yeni kurulan merkezlerinden AVRUDAM ile EPPEN arasında, "Enerji Yaz Okulu" düzenlenmesine yönelik işbirliği protokolü, 2015'in ilk aylarında imzalanmıştı. EPPEN ile AVRUDAM tarafından düzenlenen Avrasya Enerji Yaz Okulu, Antalya Porto Bello Resort Otel'de başladı. Çeşitli ülkelerden 20 katılımcının yer aldığı Avrasya Enerji Yaz Okulu'nda, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere'den Oxford Enerji Çalışmaları Enstitüsü'nden Dr. Patrick Heather ve Almanya, Rusya, Güney Kore gibi ülkelerden gelen, enerji alanında tanınmış yerli-yabancı 16 uzman bir hafta boyunca seminerler verdi.

TÜRKİYE'NİN ENERJİ GÖRÜNÜMÜ

EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir ve Ankara Üniversitesi AVRUDAM Müdürü Doç. Dr. Taşansu Türker'in açılış konuşmaları ile başlayan Avrasya Enerji Yaz Okulu'nun ilk oturumunda, Türkiye'nin genel enerji görünümü ve siyasi, sosyal ve ekonomik durumu ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.

"ÜÇÜNCÜ AKTÖR OLABİLİR"

"Türkiye: Avrasya Enerjisinde Bir Merkez mi ya da bir Transit mi? TANAP ve Türk Akımı Projeleri" başlıklı düzenlen oturumda ise EPPEN Başkanı Dr. Özdemir, Türkiye'deki enerji piyasaları ve Türkiye'nin enerji politikaları ile ilgili kapsamlı bir seminer sundu. Dr. Özdemir, özellikle TANAP projesinde Türkiye'yi etkileyen unsurlar ve Türk Akımı projesinde Türkiye'nin potansiyel kazanımları ile ilgili değerlendirmelerini katılımcılarla paylaşarak, Türkiye'nin Rusya ve Avrupa'nın yanında enerjide kendine özgü üçüncü bir aktör olabileceğini söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)