adscode
adscode

Türkiye'de kütüphanecilik mesleği sorunları ve çözüm önerileri

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu (PMYO) tarafından 'Türkiye'de Kütüphanecilik Mesleği Sorunları Ve Çözüm Önerileri' başlıklı panel düzenlendi.

Türkiye'de kütüphanecilik mesleği sorunları ve çözüm önerileri
Eğitim
50. Kütüphane Haftası programları kapsamında düzenlenen panel, Kırklareli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Parlak, Hacettepe Üniversitesi'den Prof. Dr. İrfan Çakın, Kastamonu Bilgi Ve Belge Yönetiminden Hasan S. Keseroğlu, Ünak, Genel Başkanı Dr. Nevzat Özel, Balkan Kütüphaneler Birliği Başkanı Recep Zogo, Sofya Şehir Kütüphaneleri Türkçe Okuma Salonu Sorumlusu Dr. Nikola L. Robev, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Kütüphanesi Müdürü Dr. Huriye Çolaklar, İstanbul Sabahattin Zaim Vakıf Üniversitesi Kütüphane Başkanı Kasım Çelik, İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüphansesi Müdür Yardımcısı Hamide Keskinsoy Çakır ve Prof. Dr. Bülent Yılmaz isimlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
Panelin açılış konuşmasını yapan KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç, kütüphanecilik sisteminin gelişmesinde dijital platformun ve panellerin düzenlemesiyle vatandaşların kitaplara olan ilgisinin artacağını dile getirdi. Aykaç ''Dünyayı kağıt, kalem ve mürekkep yönetir" diyerek günün anlam ve önemini belirtirken kütüphanelerden en çok yararlanan öğrenci ve öğretim üyelerine hediyelerini takdim etti. Rektör Aykaç, Pınarhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar Dursun'a, Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek'e ve çevre illerden gelen bilim adamlarına katılım ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmacılar tarafından kütüphanecilik mesleğinde mesleki örgütlerin rolü ve kütüphanecilerin bakış açısıyla kütüphanecilik mesleği konularının anlatıldığı panel, Prof. Dr. Bülent Yılmaz tarafından yapılan değerlendirme oturumunun ardından katılımcılara plaketlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)