adscode
adscode

Türkiye'den KKTC'ye YÖK üzerinden 60 bin öğrenci

YÖK Başkanı Saraç: - "Burayı (KKTC) yükseköğrenim adası olarak görmek istiyoruz. KKTC bu açıdan güçlenirse Türkiye'nin gücüne de katkı sağlayacaktır. Buradaki yüksek öğretim kurumlarının en sağlıklı şekilde…

Türkiye'den KKTC'ye YÖK üzerinden 60 bin öğrenci
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) yükseköğrenim adası olarak görmek istediklerini belirterek, "KKTC bu açıdan güçlenirse Türkiye'nin gücüne de katkı sağlayacaktır. Buradaki yüksek öğretim kurumlarının en sağlıklı şekilde gelişmesi YÖK'ün öncelikli konusudur." dedi.

KKTC'de günübirlik resmi temaslarda bulunan YÖK Başkanı Saraç, ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'yı makamında ziyaret etti.

Saraç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'den gönderilecek öğrencilerin burada nitelikli eğitim almasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Sayısal büyümeyle niteliksel büyümeye de önem verdiklerini kaydeden Saraç, üniversitelerin denetimi konusunda talep edilirse her türlü yardıma hazır olduklarını dile getirdi.

Saraç, bu konuda halihazırda uluslararası anlaşmayla YÖK ve Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu'nun (YÖDAK) yardımlaşmasının öngörüldüğüne işaret ederek, üniversitelerin, bu anlaşma çerçevesinde yılbaşından sonra YÖDAK iş birliğiyle değerlendirilmeye başlanacağını belirtti.

KKTC'nin eğitim üssü olmasını istediklerinin altını çizen Saraç, "Burayı (KKTC) yükseköğrenim adası olarak görmek istiyoruz. KKTC bu açıdan güçlenirse Türkiye'nin gücüne de katkı sağlayacaktır. Buradaki yüksek öğretim kurumlarının en sağlıklı şekilde gelişmesi YÖK'ün öncelikli konusudur." diye konuştu.

- Türkiye'den KKTC'ye YÖK üzerinden 60 bin öğrenci

Milli Eğitim Bakanı Berova da KKTC'de öğrenci sayısının 106 bini aştığını, YÖK ile yükseköğrenim alanında sürekli iş birliği içinde olduklarını kaydetti.

Türkiye'den Kıbrıs'a YÖK üzerinden 60 bin öğrenci geldiğine dikkati çeken Berova, Türkiye'nin desteği sayesinde KKTC'nin en büyük sorunu olan ambargoların yıkılması ve durdurulması adına büyük bir engelin ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Berova, Türkiye ile KKTC arasındaki yakın iş birliğinin, yapılan protokolle daha da güçlendiğini belirterek, protokol gereğince üniversitelerin YÖK ve YÖDAK ile iş birliği sayesinde daha da ileriye götürüleceğini bildirdi.

YÖK Başkanı Saraç, görüşmenin ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)