adscode
adscode

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN 400 ÖĞRETMEN TARSUS’TA BULUŞTU!

Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulları, geleneksel hale gelen Eğitim Sempozyumu’na beşinci kez ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından sempozyuma katılan yaklaşık 400 öğretmen ve akademisyen, ülkemizdeki…

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN 400 ÖĞRETMEN TARSUS’TA BULUŞTU!
Okullardan Haberler
Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulları tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Eğitim Sempozyumu, bir kez daha Türkiye’deki yüzlerce öğretmeni Tarsus’ta buluşturdu. “Öğren, Öğret, Aydınlat” sloganıyla hazırlanan ve Türkiye’nin dört bir yanından 400 öğretmeni Tarsus’ta buluşturan sempozyum, Özel Tarsus SEV İlkokulu Müdürü Çiğdem Özyürekoğlu ve Özel Tarsus SEV Ortaokulu Müdürü Ayfer Aydın’ın yaptıkları açılış konuşması ile başladı.

Özyürekoğlu ve Aydın, yaptıkları konuşmada, hangi meslek grubunda olursa olsun her bireyin yetişmesinde öğretmenlerin izi olduğunu, bu nedenle öğretmenlerin eğitim anlamında toplumun hep önünde olması gerektiğini vurguladılar. Yapılan konuşmalarda, öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini kazandırabilmek için öğretmenlerin eğitim alanındaki güncel gelişmeleri takip etmeleri, reformist ve inovatif olmaları gerektiği belirtildi. Açılış törenine katılan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı da öğretmenliğin zor ve fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu ifade etti.

400 ÖĞRETMEN 40 FARKLI OTURUM

Sempozyumun konuk konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Serkan Karaismailoğlu, “Nöro-Öğretmen” başlığı altında bir sunum yaparak, öğrenmenin duygusal yönünü ve konuyla ilgili güncel araştırma sonuçlarını aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan 40 eş zamanlı oturumda eğitimciler, Türkçe ve İngilizce yaptıkları sunumlarla bilgi paylaşımında bulundular. Sempozyuma okul öncesi, ilk ve ortaokul kademeleri, üniversitelerin idareci ve akademisyenleri ile üniversite öğrencileri katıldı. Özel Tarsus SEV İlköğretim Okulları öğrencilerinin teknolojik çalışmalarının sergilendiği teknoloji koridorunu da ilgiyle ziyaret eden eğitimciler, oldukça verimli ve keyifli bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)