adscode
adscode

Türkiye'nin en çok kanan yazarları kimler?

FORBES Türkiye bu yılın en çok kazanan yazarların yer aldığı bir liste yayınladı. Listenin ilk sekizinde yer alan isimler 1 milyon liralık telif gelirini aşmayı başardı.

Türkiye'nin en çok kanan yazarları kimler?
Kültür Sanat
FORBES Türkiye bu listeyi yedinci kez yayımlıyor. Listeye Türkiye'deki başarılı ve büyük hayran kitlesine sahip yazarlar girdi. Türkiye'nin en çok kazanan yazarları önceki yıla göre telif gelirlerini yüzde 34 arttırdı ve 14,8 milyon liraya ulaştı. Bu yıl bir de ilk gerçekleşti. İlk kez 8 yazar 1 milyon liralık telif geliri sınırını aşmayı başardı. Geçtiğimiz yıl sadece Ahmet Ümit ve Sinan Yağmur 1 milyon liralık sınırı geçerken, bu yıl toplamda 8 yazar bu sınırı geçmeyi başardı.

Listenin ilk sekizinde şu isimler yer alıyor: Elif Şafak, Ahmet Ümit, Sinan Yağmur, Zülfü Livaneli, Ahmet Altan, İskender Pala, Yılmaz Özdil, Ayşe Kulin. Listenin ilk sırasında yer alan Elif Şafak, telif gelirlerinden 1,75 milyon lira pay aldı. İkinci sıradaki Ahmet Ümit ise 1,34 milyon lira pay aldı. Geçtiğimiz yıl en çok kazanan yazarların telif geliri toplamda 11 milyon lirayken, bu yıl yüzde 34 artık yaşandı ve 14,9 milyon liraya yükseldi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)