adscode
adscode

TÜRKİYE'NİN EN İYİ TEOG TERCİH MOTORU

​Bu yıl, TEOG-meslek lisesi öğrencilerin tercihlerinde geçen yıldan farklı bir uygulama var.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ TEOG TERCİH MOTORU
Eğitim
TEOG TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ !






Yönetmeliğe göre 9.sınıflar, tüm öğrenciler için ortak sınıf olup, Alan/bölüm seçimi 10.sınıfta yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı kaynakta 2.394 meslek lisesi var. Öğrenci “Sağlık meslek lisesinde okumak istiyorum” derse ya da” Bilişim Teknolojilerinde” okumak istiyorum derse, 2.394 adet bölümün “bakınızlarına soru işaretine?” tek tek bakıp, aradığı alanı-dalı not etmesi gerekiyor. 

Öğrenci “Ankara’da, Altındağ ve Çankaya ilçesinde herhangi Meslek lisesinde okumak istiyorum” diyor. İl seçim ekranından önce Ankara, sonra istediği ilçeleri seçiyor. Lise Türü kriterlerinden Anadolu Meslek Programını seçiyor. 





Öğrenci, "Bilişim Teknolojilerinde okumak istiyorum" diyebileceği gibi bu yeni yapımızda "Bilişim Teknolojilerinin sadece Web Programcılığı dalında okumak istiyorum diğer dallar ile ilgilenmiyorum" da diyebiliyor.


 

Web Programcılığı dalını seçip arattırdığımızda, kriterlere uyan 23 okul listeleniyor. Bu 23 okulun hepsinde "Web Programcılığı" dalı bulunuyor ama bu okullarda başka alan ve dallarda bulunabiliyor. Örneğin ilk sıradaki Çankaya-Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin üzerine gidince bu okuldaki web programcılığı dışındaki diğer alan ve dalları da görebilirsiniz Öğrenci, bu okulu web programcılığı okumak niyetiyle tercih edebilir ama bu okulu kazanır ve 10.sınıfta koşulları uyarsa, bu okulun diğer alan ve dallarından birini de geçiş yapabilir. 

K12NET Tercih programımızda hem öğrencinin somut isteğine cevap bulduruyoruz, hem de seçtiği okuldaki diğer alternatiflerden haberdar ediyoruz. Okulların ana alanları ve alt dalları varsa okulun ismi link haline dönüşmektedir. Linke tıklayarak ayrıntılara ulaşabilirsiniz. 




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    3 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (3)