adscode
adscode

Türkiye’nin ilk Beyin Parkı

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, hastane, poliklinikler, araştırma merkezleri ve laboratuvarları ile öğrencilerine akademik…

Türkiye’nin ilk Beyin Parkı
Üniversite

Üniversite her bir öğrencisini insani değerlerine bağlı iyi bir insan olarak da yetiştirmeyi hedefliyor.

 

Bugünün ve geleceğin mesleklerini multidisipliner bir eğitimle öğrencilere aktaran Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda yer alan bölüm ve programlarıyla bugünün ve geleceğin profesyonellerini yetiştiriyor.

 

Türkiye’nin ilk Beyin Parkı

Üsküdar Üniversitesi, tekno girişimci yapısıyla da Türkiye’nin bilim üreten üniversitelerinin başında geliyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin ilk beyin parkını kurmayı hedefleyen üniversite, nörobilim alanında çalışan akademisyenlerle KOBİ’leri bir araya getirmeyi hedefliyor. Öğrencilerini proje üretir seviyede mezun etmeyi hedefleyen üniversite, İstanbul’un merkezinde bulunan farklı yerleşkelerinde öğrencilerini bugüne ve geleceğe hazırlıyor.

Akademik bilgi ve uygulama bir arada…

Üsküdar Üniversitesi’nde teknolojinin son yeniliklerine sahip farklı alanlarda 50’ye yakın laboratuvarı bulunuyor. Laboratuvarlar, öğrencilerin uygulama ve araştırma yapmalarına, mesleki beceri kazanmalarına katkı sağlamayı hedefliyor. Öğrenciler, derslerde edindikleri teorik bilgileri, teknoloji ile donatılan laboratuvarlarda ve simülasyon odalarında hayata geçiriyor. Yaklaşık 2 bin metrekarelik laboratuvar alanına sahip Üsküdar Üniversitesi’nde öğrenciler, teorik eğitimin yanı sıra uygulama fırsatı da yakalıyorlar.

Sağlık alanında eğitim gören öğrenciler, “Optisyenlik Laboratuvarı ve Simülasyon Odası”, “Odyometri Laboratuvarı ve Simülasyon Odası” ve “Anatomi Laboratuvarı” ile mesleki bilgilerine uygulama becerilerini ekliyor.

Geleceğin sağlıkçılarına staj imkânı…

Üsküdar Üniversitesi, bünyesinde bulunan NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi ve polikliniklerinin yanı sıra anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarında da öğrencilerine staj olanağı sağlıyor. Alanında uzman akademisyenlerden ders alan öğrenciler, staj sayesinde bilgilerini hayata geçirme şansına sahip oluyor. Üsküdar Üniversitesi öğrencileri alanında uzman bir üniversitede dünya standartlarında eğitim görmenin yanı sıra, Türkiye’nin tek özel dal hastanesi olan NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nin tecrübeli kadrosuyla tanışıyor, aynı yapı içinde staj ve kariyer fırsatına sahip oluyor.

Erasmus ile 100’e yakın üniversitede eğitim fırsatı

Üsküdar Üniversitesi’nin dünyanın değişik yerlerinde 100’e yakın üniversite ile Erasmus anlaşması bulunuyor. Öğrenciler, Almanya’dan Romanya’ya, İtalya’dan İsveç’e kadar birçok ülkedeki saygın üniversitelerde eğitim görme fırsatını yakalıyorlar. Üniversite, psikoloji alanında Türkiye’nin en fazla ERASMUS anlaşmasına sahip üniversitesi olma özelliği de taşıyor.

Üniversite öğrencilerine yurt dışında yüksek lisans ve doktora imkânı da veriyor.

Pozitif Psikoloji

Bireyin güçlü yanları, yetenekleri, kişiliği ve olumlu özelliklerini öne çıkarmayı amaçlayan Pozitif Psikoloji uygulamalarının, davranış sağlığı ve bilimleri alanındaki pek çok çalışmada önemi giderek arttırıyor. Üsküdar Üniversitesi kendini tanıma-farkındalık, iletişim becerileri, motivasyon, sebatlılık, uzlaşmacılık gibi birçok kavramı içinde barındıran pozitif psikoloji dersini öğrencilerine veriyor.

Üniversite Kültürü dersi bir ilk

Türkiye’de yine ilk kez Üsküdar Üniversitesi’nde uygulanan Üniversite Kültürü dersi ile öğrencilerin sosyalleşmesi sağlanıyor. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldıkları Üniversite Kültürü dersleri, öğrencilere farklı meslekleri tanıtmayı hedefliyor. Sinemadan edebiyata, kültür sanatın değişik dallarından medya dünyasına kadar pek çok sektörden uzman isimlerle buluşan öğrenciler, bu alanları tanıma olanağına sahip oluyor.

“Rektörle Buluşma” toplantıları

Öğrenci odaklı eğitimin hedeflendiği Üsküdar Üniversitesi’nde yine bir ilk gerçekleştirilerek ayda bir “Rektörle Buluşmalar” başlıklı etkinlik düzenleniyor. Rektörün bire bir dinlediği öğrenciler, üniversite ile ilgili sorunları dile getirme imkânı buluyor. Her ay rektör, rektör yardımcısı, dekan ve farklı fakültelerin öğretim görevlileri ile biraraya gelen öğrencilerin aktardıkları problemlere anında yanıt veriliyor.

Kariyer Planlama Merkezi yol gösteriyor

Üsküdar Üniversitesi’nden mezun olan öğrenciler, geleceğe meslektaşlarından bir adım daha önde başlıyorlar. Üsküdar Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi ile öğrenciler kendilerini ve yeteneklerini keşfediyor. Öğrenciler, geleceğe yönelik planlarını akademisyenlerle birlikte yapıyorlar.

Bursunu da al gel

Üsküdar Üniversitesi, yatay geçiş döneminde de öğrencilere geniş burs olanakları sunuyor. ‘Bursunu da al gel’ diyen Üsküdar Üniversitesi, yatay geçiş döneminde bölüm ve programları tercih eden öğrencilere % 25 ile % 75 arasında değişen oranlarda burs imkânı tanıyor. Burslar, Mütevelli Heyeti tarafından öğrencinin daha önceki burs durumu ve almış olduğu taban puanı temel alınarak belirleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)