adscode
adscode

Türkiye'nin İlk Çocuk Kültür Merkezi Geliyor

ANKARALI ÇOCUKLAR YABANCILARLA ORTAK PROJE GELİŞTİRECEK

Türkiye'nin İlk Çocuk Kültür Merkezi Geliyor
Üniversite
Ankara Üniversitesi ile Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Çankaya Misakı Milli Ortaokulu binasının Ankara Çocuk Kültür Merkezi olarak kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı. Buna göre Ankaralı çocuklar başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yabancılarla ortak projeler geliştirebilecek.
 
2011'de başlayan Çocuk Dostu Şehir Projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında Ankara Çocuk Kültürü Merkezi'nin işbirliği protokolü imzalandı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Vali Yardımcıları Kemal Karadağ ve Süleyman Aksoy ile çok sayıda yetkili katıldı. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Ankara Çocuk Kültür Merkezi'nin detaylı ele alındığı törende, merkezin çocuklar için ve çocuklarla birlikte oluşturulacak sanat, bilim ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacağı, bu etkinliklere öncü olacağı belirtildi.

YURT DIŞI BAĞLANTISI
Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş'in, "İnsan sevgisinin temeli çocuk sevgisidir" ifadesini vurguladığı törende merkezle ilgili önemli bilgiler aktarıldı. Üniversitenin bilimsel, teknik ve akademik destek vereceği protokole göre Merkez, çocuklara katılımcı dünya görüşüne sahip olmayı öğretecek. AB'deki benzerleriyle ilişki kurularak çocuklar tarafından ulusal ve uluslararası ortak projeler geliştirilecek. Çocuklara profesyonel müze eğitimi verilecek.

AİLELER ÇOCUKLARDAN BİLGİ ALACAK
Aileler, çocuklarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirebilecek, eğitsel bilgiler de edinebilecek. Çocuklar için bilimsel ve teknolojik teşvik edici popüler etkinlikler düzenlenecek. Merkez, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bilişim ve teknoloji atölyesi, arkeoloji atölyesi ve gezegen evine (Planetaryum) ev sahipliği yapacak. Merkezden, Ankara'da yaşayan ya da Ankara'yı ziyaret eden 4-16 yaş grubundaki çocuklar faydalanabilecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)