adscode
adscode

Türkiye'nin İlk Mini Konservatuarı Açıldı

Yenilikte öncü İTÜ ailesi bünyesinde “Ana Kucağından İTÜ’ye” anlayışı ile eğitim veren İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO), öğrencilere müziği yaşatmak, müzik bilgisini geliştirmek ve müziği doğru…

Türkiye'nin İlk Mini Konservatuarı Açıldı
Özel Okullar
İTÜ GVO, açılış için verdiği davette değerli besteci Erol Sayan, İTÜ Devlet Konservatuarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü mezunu olan Yeşim Salkım ve eşi oyuncu Hakan Eratik’in yanı sıra İTÜ mezunu pek çok sanatçıyı da ağırladı.



Tiyatro sanatçısı Hazım Körmükçü, sunuculuğunu üstendiği davette, misafirlere piyanoda kendi bestesi olan bir şarkıyı çalarak gecenin sürprizini yaptı. İTÜ mezunu sanatçıların kendi çektikleri videolarla konservatuarın açılışını kutladıkları tebrik mesajları da konuklardan büyük alkış aldı.

Tüm İTÜ ailesinin, öğrencilerin ve ailelerinin katılımı ile Beylerbeyi Yerleşkesi’nde gerçekleşen davette, İTÜ Rektörü ve İTÜ GVO Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi ve Mini Konservatuar Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Coşkun Toksoy ile Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü E. Aybars Şehirtay birer konuşma yaparak Türkiye’ye sanat adına yeni yetenekler kazandıracak olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.



Konuşmaların ardından özel bir piyano dinletisi sunan İTÜ GVO öğrencisi İdil Şakir, konuklara keyifli anlar yaşatırken, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sanatçıları da Aşkname albümünden seslendirdikleri şarkılarla geceye renk kattı.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı

Çocuklar erken yaşta müzikle tanışacak



İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda bilimden sanata, spordan müziğe öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimine yönelik programlar uyguladıklarını belirten İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“İTÜ’nün güçlü tarihi ve köklü akademik birikiminin temelleri üzerine kurulu bir eğitim kurumu olarak, çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını destekliyoruz. 15. kuruluş yılımızda, bizim için önemli bir kilometre taşı olan Mini Konservatuarımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 15 yılda gençlerimizle ve değerli hocalarımızla önemli başarılara imza attık. Sağlam ve emin adımlarla ilerledik. Bilimden, sanata, spordan, edebiyata kadar her alanda öğrencilerimizi başarıya taşıyacak olanaklar, kapılar açtık. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın çok değerli birikiminden aldığımız güçle hayata geçirdiğimiz Mini Konservatuar ile çocuklarımızın erken yaşta müzikle tanışmasını amaçlıyoruz. Türkiye’ye dünya çapında sanatçılar kazandıracağımıza yürekten inanıyorum.”

İTÜ GVO’nun, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK) işbirliğinde açtığı ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayacak konservatuvar, Beylerbeyi Yerleşkesi’nde hizmet verecek. Konservatuvarda, küçük yaşta müziğe ilgisi olan öğrenciler için piyano, keman, çello, gitar, yan flüt, saksafon, bateri, ritim atölyesi, kanun, bağlama, kemençe, ney ve ses eğitimi verilecek.

28 hafta sürecek olan “Erken Yaşta Müzik Eğitimi” programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, İTÜ TMDK Erken Müzik Eğitimi Sertifikası'nın sahibi olacak. Konservatuvar eğitiminden, İlkokul 1, 2, 3, 4 ile Ortaokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf düzeyindeki öğrenciler yararlanabilecek. İlkokul 1. sınıfta okuyan öğrenciler için hazırlık eğitimi verilecek. İlkokul 2. sınıftan itibaren enstrüman eğitimine başlanacak.

İTÜ’nün köklü akademik felsefesiyle eğitim veren İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları bünyesindeki Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu, Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Ekrem Elginkan Lisesi İstanbul’da İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde; Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu Beylerbeyi Yerleşkesi'nde; Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi İzmir’de Nesan Yerleşkesi’nde hizmet veriyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)