adscode
adscode

Türkiye'nin üniversiteye giren bilinen ilk otizmli genci mezun oldu

Türkiye’de, üniversite sınavını kazanarak üniversiteye giren bilinen ilk otizmli Cem Vardarcı, geçen 4 yılın ardından, mezun olmaya hak kazandı.

Türkiye'nin üniversiteye giren bilinen ilk otizmli genci mezun oldu
Eğitim
Türkiye’de, üniversite sınavını kazanarak üniversiteye giren bilinen ilk otizmli Cem Vardarcı, geçen 4 yılın ardından, mezun olmaya hak kazandı. Vardarcı, mezuniyet konserinde okuduğu müzik bölümündeki hocalarıyla aynı sahneyi paylaştı.

İzmir'de üniversitede müzik eğitimi alan Otizmli üniversite öğrencisi Cem Vardarcı, mezuniyet konserinde hocalarıyla aynı sahnede yer aldı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, "Türkiye’de, üniversite sınavını kazanarak üniversiteye giren bilinen ilk otizmli" Vardarcı, geçen 4 yılın ardından, mezun olmaya hak kazandı.

Yaşamı birçok engelli için örnek gösterilen Vardarcı, diploma töreninden önce mezuniyet konserinde hocalarıyla birlikte sahneye çıktı. Konser ilgiyle izlendi.

Anne Gülçin Vardarcı, oğlunun 4 yaşında aniden dünyayla bağlantısını kestiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Otizm teşhisi kondu, aşı nedeniyle otizm olmuştu. İlköğretimde, birçok zorlukla karşılaştık ve mezun olana kadar altı okul değiştirmek zorunda kaldı. Kalemi avucundan parmaklarının arasına geçirmesi tam dört yıl aldı. Bunun için önce terapiyle parmakları açıldı, sonra yazma alışkanlığı yeniden programlandı. 10 yaşında, ablası, müziğe olan olumlu tepkilerini fark etti ve perküsyon dersine başladı. Bateriyi çok sevdi ve davranışlarında müziğin olumlu etkisi çok kısa zamanda gördük. Bateri, gitar, darbuka derken müzik becerisini ilerletti. 2006'da keman öğrencisi olarak Ümran Baradan Anadolu ve Güzel Sanatlar Lisesine girdi."

Cem'in, müzik eğitmeni olarak başarılı gençler yetiştirmeyi istediğini aktaran Vardarcı, bu nedenle yüksek lisans eğitimine de devam etmek istediğini belirtti. Vardarcı, ailelere çocuklarının neye ilgisi varsa ona yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Cem Vardarcı, 2011 yılında Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesinin ardından girdiği üniversite sınavında 179 puan alarak Yaşar Üniversitesinin Müzik Bölümünün yetenek sınavına girdi, bu aşamayı da geçerek Yaylı Çalgılar programına kabul edildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)