adscode
adscode

Türkiye'yi gururlandıran genç başarı

Çakabey mezunu Amerika’da hastalıkları tespit eden bir sensör tasarladı.

Türkiye'yi gururlandıran genç başarı
Okullardan Haberler
2009 yılında Özel Çakabey Lisesi’nden birincilikle mezun olduktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü’nü bölüm, fakülte ve üniversite birincisi olarak bitiren Sırma Örgüç, verdiği haberler ile tüm Türkiye’yi gururlandırdı.

Yüksek lisansı için MIT, Stanford, ETH Zürih gibi okullardan kabul alan Sırma, seçimini MIT’den (Massachusetts Institute of Technology) yana kullanmıştı. 2014 yılında MIT Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümünde yüksek lisans çalışmalarına başlayan Sırma, mikroelektronik sensör ve sistem tasarımları alanında çalıştı ve yüksek lisans derecesi aldı. 

Uykuda hastalıkları teşhis eden sensör

Master tezi kapsamında, insan üzerine implant edilebilecek ve uyku sırasında önemli fizyolojik değişimleri test ederek migren gibi günlük hayatımızı etkileyen çeşitli rahatsızlıkları teşhis edebilen bir sensör tasarladı. Sırma önümüzdeki senelerde MIT’de benzer konularda doktora çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Anadolu Lisesi Müdürü Ferah Uslan “Sırma ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Çakabey’de tamamladı. Bilim ve yaratıcılığı bir araya getirmek üzere aldığı temel eğitimi de en güzel şekilde devam ettirdi. Onun bilim dünyasında iz bırakacağına, ülkemizin ismini en güzel noktalarda temsil edeceğine inanıyoruz. Mezunlarımız üniversite yaşamlarında, iş yaşamlarında farklılıklarını hemen ortaya koyuyorlar ve bizleri gururlandırıyorlar.” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)