adscode
adscode

TV izlemekten vazgeçmeyen Y Kuşağı, markalarla online aşk yaşıyor

Gençler kendilerine zaman kazandıran ürünlere daha fazla para ödemeye hazırTV izlemekten vazgeçmeyen Y Kuşağı, markalarla online aşk yaşıyor.

TV izlemekten vazgeçmeyen Y Kuşağı, markalarla online aşk yaşıyor
Hitay Yatırım Holding bünyesindeki online araştırma şirketi DORinsight tarafından gerçekleştirilen araştırma, Y Kuşağı’na ilişkin ilginç bulguları ortaya koydu. Araştırmayla ilgili bilgi veren DORinsight Genel Müdürü Vezire Alp, “Y Kuşağı gençleri akıllı telefonlarına duydukları ilgi kadar TV izlemekten de vazgeçmiyor. Gençlerin yüzde 40’ı Facebook’ta herhangi bir markanın sayfasını beğenirken, markaların sosyal medya paylaşımlarında ise geri planda durmayı tercih ediyor. Gençlerin yüzde 60’ı zaman kazandıran ürünlere ekstra para ödeyeceğini, yüzde 62’si ürün özgün ve orijinal ise daha fazla para ödemeye değeceğini belirtiyor,” dedi.  

Hitay Yatırım Holding’e bağlı online araştırma şirketi DORinsight tarafından gerçekleştirilen “Yeni Nesil Tüketicileri Anlamak” başlıklı araştırma, Y Kuşağı’na ilişkin ilginç bulguları ortaya koydu. 15-34 yaş aralığında 250’si kadın 250’si erkek 500 kişiyi kapsayan araştırmaya göre, Y Kuşağı gençleri akıllı telefonlarından olduğu kadar televizyondan da vazgeçmiyor. Gençler beğendikleri markalarla ise internette adeta “aşk” yaşıyor.

DORinsight Genel Müdürü Vezire Alp, 1980-1999 yılları arasında doğanların Y Kuşağı olarak adlandırılabileceğini söyleyerek, araştırmayla ilgili bilgi verdi. Üreten ve parayı elinde tutan bu kesimin 2025 yılında çalışan nüfusun yüzde 70’ini oluşturacağına dikkat çeken Alp, “Araştırmamız, Y Kuşağı’ndaki gençlerin yüzde 84’ünün beğendiği ürünlerden başkalarına bahsettiğini gösteriyor. Harcama gücünü elinde bulunduran bu kuşağın markalarla olan ilişkisi de oldukça ilginç. Facebook’ta herhangi bir markanın sayfasını beğenenlerin oranı yüzde 40, Twitter’da markaları takip edenlerin oranı ise yüzde 18 seviyesinde bulunuyor. Yine Facebook’ta ortalama marka beğeni sayısı 18’ken, her 2 kişiden birinin en az 7 markayı beğendiği görülüyor,” diye konuştu.

Markanızın takip edilmesi için sadece promosyonlar etkili değil

Y Kuşağı’nın markalarla sosyal medyada olan ilişkisinin pasif bir çerçevede ilerlediğini belirten Alp, “Bu platformlarda markaları takip eden her 10 Y Kuşağı gencinden 6’sı, beğendikleri markaların yaptıkları paylaşımlarda geri planda durmayı tercih ediyor. Yüzde 33’lük kesim diğerlerinin yazdığı yorumları okurken, yüzde 26’sı sadece markanın gönderisini okumakla yetiniyor. Araştırmamız, Y Kuşağı gençlerinin sosyal medyada markaları takip etmelerinin en önemli nedeninin promosyonlar olduğu düşüncesini de ortadan kaldırıyor. Ağırlıklı olarak markalar hakkında bilgi almak ya da beğendikleri markayı desteklemek için onları sosyal medyada takip eden Y Kuşağı gençlerinin sadece yüzde 8’i bunu sadece promosyonlardan yararlanmak amacıyla yapıyor,” dedi.

DORinsight’ın araştırmasının Y Kuşağı’nın televizyondan vazgeçmediğini ortaya koyduğunu söyleyen Alp, “Son 24 saat içinde TV izlediğini söyleyen gençlerin oranı yüzde 71. Aynı süre içinde yataktayken akıllı telefonunu kontrol edenlerin oranı ise yüzde 64 seviyesinde. Sosyal ağlarda bir mesaj paylaşan ya da beğenen, arkadaşlarıyla internet üzerinden iletişime geçen gençlerin oranı ise aynı, yüzde 61. Yüzde 41’lik bir kesim ise son 24 saat içinde gazete de okuduğunu belirtiyor,” dedi.  

Gençlerin vazgeçilmez markaları

Araştırmaya katılan Y Kuşağı gençlerinin vazgeçilmez olarak gördükleri üç markadan ikisinin spor giyim, diğerinin ise elektronik markası olduğunu kaydeden Alp, “Gençler bu markaları özgün, yaratıcı ve teknolojiyi iyi kullanan markalar oldukları için kendilerine yakın gördüklerini söylüyor. Gençlerin yüzde 60’ı zaman kazandıran ürünlere ekstra para ödeyeceğini, yüzde 62’si ürün özgün ve orijinal ise daha fazla para ödemeye değeceğini belirtiyor. Ürün özelliklerine odaklanan reklamları sevmediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 33’ü buluyor,” ifadelerini kullandı.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)