adscode
adscode

Twitter 16 mahkeme kararını uyguladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Twitter'ın şu ana kadar 16 mahkeme kararını uyguladığını belirterek, "10 mahkeme kararı ise değerlendirme aşamasında" dedi.

Twitter 16 mahkeme kararını uyguladı
Sosyal Medya
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Bader Eldin Mahmoud Abbas ve beraberindeki heyetle görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Twitter yönetiminin mahkeme kararlarını uygulamaya koymasına ilişkin soru üzerine Elvan, "Biliyorsunuz 5 mahkeme kararı uygulanmıştı. 11 mahkeme kararı daha Twitter tarafından uygulanmıştır. Toplam 16 mahkeme kararı bugüne kadar uygulanmış durumda. 10 mahkeme kararı ise değerlendirme aşamasında. Mayıs ortalarında BTK ile Twitter yetkilileri, İrlanda'da bir araya gelerek askıda kalan konuları görüşecekler" dedi.

Hazine'nin borç üstlenimine ilişkin yönetmelikle ilgili basında çıkan değerlendirmelere de değinen Elvan, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına Hazine garantisi verildiğinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Elvan, 2 yıl önce çıkarılan 3996 sayılı Kanun'da düzenlenen bir yetkiyle, KİT'lerin ve mahalli idarelerin borç üstlenim garantisi anlaşması imzalayabildiğini hatırlatarak, bu kapsamda Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) 3. havalimanına bu garantiyi verdiğini anlattı. Elvan, borç üstlenim garantisi anlaşması ile bir sözleşme feshi olması şartıyla yapılan tüm yatırımların bedelsiz olarak garantiyi veren kuruma veya idareye kalan tüm borçla birlikte teslim edileceğini, böylece de proje ve yatırımların aksamadan sürdürülebilmesinin amaçlandığını vurguladı.

En son yapılan düzenlemenin ise KİT'lerle de 3. havalimanı ile de ilgisinin bulunmadığını belirten Elvan, genel ve özel bütçeli kuruluşları kapsayan bu düzenlemenin, yap-işlet-devret gibi projelerin sözleşmesinin feshedilmesi halinde borç yüklenimin Hazine tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti. Elvan, "Hiçbir şekilde bu kredilere garanti vermek söz konusu değildir. Ancak fesih halinde o ana kadar yapılan yatırımlar bedelsiz olarak devralınıyor ve ilgili kuruluş söz konusu yatırıma devam ediyor. 2 yıl önce çıkarılmış bu kanun bugüne kadar konuşulmuyor. 3. havalimanı gündeme gelince konuşulmaya başlanıyor, bu manidardır diye düşünüyorum" dedi.

Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığındaki son atamalara ilişkin bir soru üzerine, atamaların doğal bir süreç olduğunu, hem pozisyonu değiştirilen bürokratların hem de yeni atananların konularına hakim, deneyimli ve kuruma katkılarının yadsınamaz olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği üyesi bazı komşu ülkelerin karayolu taşımacılığında rekabeti bozan uygulamaların ne olduğuna dair bir soru üzerine de Elvan, şunları kaydetti:

"Ülkelerin ismini vermesek de asıl sorun şudur: Türkiye'de mazot fiyatları 4-5 TL arasında değişirken, bir başka ülkede çok daha düşük fiyatlara, 10-15 kuruşa mazot satılmaktadır. Bu ülkenin taşımacıları, Türkiye'ye gelerek buradaki yükleri alıp başka ülkelere taşıyabilmektedir. Tabii bunu dengelememiz gerekiyor, eşit rekabet koşullarında taşımacılık sektörünün yürütülmesi gerekiyor. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor ve çeşitli komşu ülkelerle müzakerelerimiz yürütülmekte."

"İlişkilerimizi bozmaya çalışanlara çok sert karşılık veririz"

Sudan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Abbas da soruları yanıtladı. Bir gazetecinin "Sudan'daki Gülen cemaatine ait okullara" ilişkin sorusu üzerine Abbas, şöyle konuştu:

"Sudan'da eğitim sektörü özelleştirilmiş bulunmaktadır. Bu yüzden sektöre doğrudan müdahalede bulunmuyoruz. Fakat bu özgürlüğü dost bir ülke ile ilişkilerimize zarar verecek şekilde politik olarak suistimal eden olursa, hükümetimiz böyle bir şeye kesinlikle izin veremez. Özellikle Türkiye ile ilişkilerimize zarar verecek bir aktiviteye kesinlikle izin verilmez ve buna karşı çok sert karşılık vereceğimiz mesajını da iletmek isterim. Biliyoruz ki bazı gruplar değişik alanlarda önemli noktalara sızmaya çalışıyor, düşmanca davranıyor ve gelecekte Türkiye ile Sudan'daki politik düzeni bozmaya çalışıyor."

Geçmişte Sudan'ın benzer yaklaşımlarla karşılaştığını ve böyle bir hareketin kökünü kazıdıklarını söyleyen Abbas, "Size şunun garantisini vermek isterim ki bu tür yaklaşımlara hiçbir şekilde izin verilmeyecektir" ifadesini kullandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)