adscode
adscode

Twitter Kullanımında Türkiye Birinci Sırada

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın araştırmasına göre Twitter kullanım oranlarında Türkiye'nin dünya birincisi olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de her 3 internet kullanıcısından birinin Twitter hesabı bulunuyor.

Twitter Kullanımında Türkiye Birinci Sırada
Sosyal Medya
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptırdığı 'Gençlik ve Sosyal Medya Araştırma Raporu'nda çarpıcı verilere ulaşıldı. Araştırmaya göre ülkelerin internet kullanıcı sayısı bakımından Türkiye, yüzde 31 kullanım oranıyla birinci sırada. Türkiye'yi yüzde 29,7 ile Japonya ve yüzde 29,1 ile de Hollanda ta-kip ediyor.

GENÇLER FARKLI GÖRÜŞLERİ TAKİP EDİYOR

12 ayrı bölgede 15-29 yaş arası gençlere yönelik yapılan araştırmaya göre gençlerin yüzde 42'si farklı düşüncelere sahip olan kişileri takip ettiğini ifade etti.

EN ÖNEMLİ KONU ÖZGÜRLÜK

Araştırmada gençlerin yüzde 37'si için sosyal medyada en önemli konunun özgürlük olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, kullanıcılar sosyal medyayı politik ve toplumsal bir platform olarak görüyor. Kullanıcıla-rın yüzde 56'sı sosyal medyanın kitleleri harekete geçirme gücü olduğunu düşünüyor.

GELENEKSEL MEDYAYA ALTERNATİF
Son aylarda kamuoyunda sıkça tartışılan geleneksel medyanın rolü de araştırmada incelendi. Gençle-rin yüzde 55'i, sosyal medyanın sadece eğlence değil aynı zamanda, geleneksel medyanın alternatifi olduğuna inanıyor. Araştırmada sosyal medyayı gençlerin yüzde 51'i gündemi
takip etme, yüzde 47'si ise eğitim-öğretim araştırması yapmak için kullandığını açıkladı.

EGE BİLGİSAYARDAN, DOĞU KAFEDEN BAĞLANIYOR
Araştırma sonuçlarında, sosyal medyaya Ege Bölgesi'nde, evde dizüstü bilgisayardan; Doğu ve Gü-neydoğu Bölgesi'ndeyse internet kafelerden girildiği ortaya çıktı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)