adscode
adscode

Twitter mı, yoksa BTK mı pes edecek?

​Türkiye’den Twitter erişiminin kapatılmasıyla birlikte başlayan anlaşmazlıklar silsilesi 25 Ağustos tarihinde Twitter ile BTK arasında Ankara’da yapılacak toplantı ile çözülecek mi?

Twitter mı, yoksa BTK mı pes edecek?
Sosyal Medya
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Twitter yetkilileri arasında 25 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilecek toplantı ile BTK’nın istekleri Twitter yetkililerine aktaracak. BTK’nin en önemli istekleri arasında Twitter’ın Türkiye’de ofis açması vergilendirme geliyor. BTK Twitter’dan kişilerin hak ve hürriyetleri kapsamında yaptıkları şikâyetlere muhatap bulunamaması konusunda şikayetçi. Geçtiğimiz dönemde BTK Başkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyet ile Twitter’ın Uluslararası Kamu Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell arasındaki ilk görüşme 14 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Ardından Acarer ve beraberindeki heyet, Twitter Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kamu Politikaları Direktörü Sinead McSweeney başkanlığındaki heyet ile 21 Mayıs 2014 tarihinde tekrar İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir araya gelmişti. Dublin’de gerçekleştirilen görüşmeden çıkan somut sonuç ise Türkçe canlı destek hattının kısa süre içinde devreye gireceğinin açıklanmasıydı. Bakalım 25 Ağustos tarihinden gerçekleştirilecek tarihi görüşmenin ardından ne gibi sonuçlar çıkacak. Siz de düşüncenizi bizimle paylaşın. Sizce Twitter BTK’nın isteklerine boyun eğip yola gelecek mi?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)