adscode
adscode

Twitter, sosyal medya analizi için laboratuvar kuruyor

Massachusetts Teknoloji Ensitüsü (MIT) bünyesinde yeni bir laboratuvar yatırımı yapan Twitter'ın amacı, özellikle toplumsal olaylarda artan mesaj ve veri yoğunluğunu detaylı bir şekilde analiz etmek.

Twitter, sosyal medya analizi için laboratuvar kuruyor
Sosyal Medya
Türkiye'de bazı basın kuruluşlarının maalesef Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile karıştırdığı Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde yeni ve özel bir laboratuvar kuruluyor. Social Machine isimli laboratuvarın üzerinde çalışacağı konular arasında sosyal medya paylaşımlarına dair detaylı analiz yöntemleri geliştirmek bulunuyor.

Twitter'ın 5 yıllık bir anlaşmayla 10 milyon dolarlık yatırım yaptığı bu laboratuvarda semantik web teknikleriyle sosyal medya analizi yapılması hedefleniyor.

Halen 1300'ün üzerinde uygulamanın bulunduğu Twitter Data Grants programının da dahil edileceği "The Laboratory for Social Machines" bünyesinde gündemde öne çıkan haberleri hükümetler ve kollektif oluşumlar bazında inceleyecek. Twitter, halen Data Grants programında elde ettiği verileri araştırmacılar ve öğrencilerle paylaşıyordu.

Laboratuvardaki ekibi yönetecek isim, ABD Başkanı Obama'nın danışmanları arasında yer alan Preeta Bansal. MIT bünyesinden çok sayıda araştırmacının çalışacağı laboratuvarda konuk biliminsanı olarak Twitter başkan yardımcılarından James Kondo da bulunuyor. Laboratuvarla ilgili diğer detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)