adscode
adscode

Twitter'da gözler Dublin toplantısında

​BTK Başkanı Tayfun Acarer, son dönemde Twitter yetkilileriyle iletişim konusunda olumlu gelişmeler olduğunu kaydetti.

Twitter'da gözler Dublin toplantısında
Bilim Teknoloji
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, son dönemde Twitter yetkilileriyle iletişim konusunda olumlu gelişmeler olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Acarer, yerel seçimler öncesi Twitter için alınan kapatma kararı ve buzlanma uygulamasının özgürlüklerin kısıtlaması değil, bireylerin özgürlüklerinin ihlalinden dolayı alındığının anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Twitter'ın Türkiye'de ofis açması, vergilendirme, kişilerin hak ve hürriyetleri kapsamında yaptıkları şikayetlere muhatap bulabilmek adına yürütülen çalışmalar kapsamında, kamuoyunun gözü 20-22 Mayıs tarihlerinde İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılacak toplantıya çevrildi.

BTK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Başbakanlık'tan yetkililerin katılacağı toplantıda kısmen de olsa Twitter'ın Türkiye'deki pozisyonuna ilişkin atacağı adımların netleşmesi bekleniyor.

Acarer, siber güvenlik alanında, kişilerin ve kurumların zarar görmemesi için alınan önlemlerin engelleme, internete müdahale anlamına getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Siber güvenlik açığı nedeniyle zaman zaman bireylerin internete düşen mahrem görüntülerinin, kişiyi hayatına son verme noktasına kadar götürebildiğini belirten Acarer, alınan tedbirlerin "engel koymak-yasaklamak" olarak algılandığını söyledi:

Sosyal medyada yasaklama ya da engel olarak nitelenen olayların tamamının mahkeme kararı olduğunu belirten Acarer, şunları kaydetti:

"Bu ne TİB Başkanı'nın ne de BTK Başkanı'nın talimatı değil, mahkeme kararı. Mahkeme kararlarının da yüzde 99,9'u vatandaşla ilgili. Vatandaş gitmiş mahkemeye mağdur olduğunu söylemiş. Ya hakaret var ya video var ya istemediği bir görüntüsü var. Gidip şikayet etmiş bununla ilgili de mahkeme kararı çıkmış. Tartışılması gereken şey bu aslında. Sosyal medya da dahil her kesimin mahkeme kararlarına saygı duyması lazım. Öyle bir şey ki eleştirilerin aksi durumunda da mahkeme kararlarının uygulanmaması durumu ortaya çıkar. İnternet özgürlüğü tamam da benim özgürlüğüm bir başkasının özgürlük sınırına kadardır. Sınırı geçtiğin zaman bu ihlal anlamına geliyor."

Biz artık liste çıkardık. Ha bire İngilizce'ye çevirip Twitter yetkililerine liste gönderiyoruz. Eskiye nazaran bu listelere Twitter yetkililerinin dönüşleri konusunda çok olumlu gelişmeler var. Eskiden hiç diyalog kuramıyorduk. Aslında Twitter yetkilileri de bu olayı çözmek istiyor, sıkıntı sadece Türkiye'nin değil, bireysel bir durum değil. Sonuçta bu konuda çözülmesi gereken bir sıkıntı var. İnşallah olumlu olarak sonuçlanır." 

Daha önce Twitter yetkililerinin Türkiye ziyareti ve gerçekleştirilen görüşmeleri hatırlatan Acarer, görüşmelerin devamı yönündeki ortak düşüncenin sonucu olarak Dublin'e gideceklerini söyledi.

Dublin görüşmelerinde Türkiye'de ofis açılması konusunun ele alınacağını ama en acil konunun mağduriyetlerin giderilmesi için mahkeme kararlarının uygulanması olduğunu dile getiren Acarer, "Bu konuda olumlu gelişmeler var ve bu olumlu gelişmeler hala da devam ediyor. Acil olan mahkeme kararlarının daha hızlı süreçte uygulanması, istediğimiz bu ama her pozitif sayı sıfırdan büyüktür, şu an pozitifte olduğumuza göre, eskiden iyiyiz" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)