adscode
adscode

'Ücretli Öğretmenler Kadro İstiyor!'

Ücretli öğretmenlerin kadro talebi;

'Ücretli Öğretmenler Kadro İstiyor!'
Eğitim

''Dershane öğretmenleri sınavsız kadrolu öğretmen olurken, ücretli öğretmenlere bu hakkın verilmemesi çok büyük bir adaletsizliktir. Bizler özel okullarda değil, devletin okullarında yıllarca çok kötü şartlar altında öğretmenlik yaptık.

Bazılarımız 3 sene bazılarımız 9 sene öğretmen olmayan okullarda, asgari ücretten bile düşük ücretle, sigortamız bile tam yatmadan okullardaki eğitimin aksamadan devam etmesini sağladık. Yol paramızı ve yemek paramızı aldığımız düşük ücretten ödedik. Bütün bu emeğe karşılık, belediyedeki taşeron işçilere, fahri görev yapanlara, özel dershane öğretmenlerine kadro verilip, bize verilmemesi, binlerce ücretli öğretmen ve ailelerinin çok zoruna gitmektedir.

Her yıl mezun olan yüz binlerce yeni öğretmen ve dağıtılan formasyonlarla bazı alanlarda 80 puan alan öğretmenlerin bile atanması imkansız hale gelmiştir. Atananların çoğu da bilgileri taze olan yeni mezunlardır. Sürekli tecrübesiz yeni mezunlar atandığı için, yıllardır bekleyen öğretmenler, yüksek puan almalarına rağmen kenarda yığılmaktadır. KPSS kopya olayları ve hileli yöntemlerle atananlar da bu soruna neden olmuştur. Birkaç yıl sonra bu yığılmaların 500 bini geçeceği ve sorunun daha da büyüyerek krize dönüşeceği tahmin edilmektedir.

Küçük puan farkıyla atamayı kaçırıp, Şubat veya bir sonraki atamaya ümit bağlayıp, yıllarca atama beklemeyi bilmeyen yeni mezunlar bu duruma itiraz edebilirler. Ancak yakında onlar da bu sorunla baş başa kalacaktır.

Bu nedenle belirli kriterler oluşturularak, yıllardır atama bekleyen ve ücretli öğretmenlik yapanlara kontenjan ayrılması ve bu öğretmenlerin de kadrolu yapılması talebimizdir.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER PLATFORMU

1997 İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümünden mezun oldum.Formasyonum ve 2000 yılında İstanbul Üniversitesinden aldığım Sınıf Öğretmenliği Sertifikam var.4 yıl dershane öğretmenliği yaptım. 
Çocuk sahibi olunca dershane şartları ağır geldi. Öğretmenlik mesleğine dershanede başlamam büyük bir şanssızlıktı aslında. Çünkü stajyer olarak başladım görevimin sınırları belli değildi.Kendimi joker öğretmen olarak görüyordum. Bununla da kalmıyordu paramız düzenli ödenmiyor haftanın 7günü çalışıyordum.Hakkımı helal etmediğim dershane müdürümüz ayrılmak istediğimde bana tazminatını ödeyip öyle ayrılabilirsin dedi.Ekonomik koşullardan dolayı ayrılamadım.Kpss sınavını çoğu kez denedim ama olmadı.Biyolojide atanabilmek için 85 in üzerinde almak gerekiyordu. 
Alan sınavı sonradan geldi.Benim sınava girdiğim dönemde olsaydı gerekli puanı alabilirdim belki.Alan sınavı geldi ve ben yaş engeline takıldım. Artık atanma umudumu yitirmiştim ki 40 yaş engeli kaldırıldı. İki çocuk annesi annesiyim.Yaz tatilinde ücret alamadığımız için ek işler yapmamız gerekiyor tabiki iş bulabilirsek.

.4 yıl dershane 9 yıl devlet okullarında vekil veye ücretli öğretmenlik yaptım. 
Ücretli öğretmenliğe gelince,öğretmenlik mesleğine sürülen kara bir lekedir.Öğrencilerimle aynı mahallede oturup da onların bana sordukları "Öğretmenim bu yıl neden okula gel miyorsunuz? Sorusuna yanıt vermek beni çok derinden yaralıyordu.
Çalıştığımız okullara gelice ikinci sınıf öğretmen muamelesi ve velilerin ,öğrencilerin karşısında saygınlığın bile yok.Ücretli öğretmenlik görevi bile adil olarak verilmiyor.Öğretmen arkadaşlarımızın başvuruları beklerken torpili olan önlisans mezunlarına veya başka bölüm mezunlarına görev veriliyor. Okula kadrolu öğretmen geldiğinde bile öğretmen olmayan arkadaşlar göreve devam ederken mesleği öğretmen olanların işine son verilmesi çok acı değil mi?.Bu nasıl adalet ne yapacağımızı şaşırdık. Hadi bunları da geçtik hem üçte bir maaş yarım sigorta ve iş güvencen yok her an kapıda olabilirsin.Birde yakın çevremizdeki insanların bize bakış açılarını eklersek gerçekten çıkmazdayız. Yıllarca devlet okullarında hizmet yapmış tecrübe sahibi öğretmenler olarak soruyorum neden dershane öğretmenlerine verilen haklar bize verilmesin? 

EN AZ ONLAR KADAR BİZİMDE HAKKIMIZ.YETKİLİLERİMİZİN BU KONUDA GEREKEN DUYARLILIĞI GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ 
SAYGILARIMLA''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)